Hokej

Washington zmagovito vstopil v končnico

Edmonton/Washington, 16. 05. 2021 09.44 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, A.V.
Komentarji
0

Nic Dowd je zadel po štirih minutah in 41 sekundah podaljška za zmago Washington Capitals v dvoboju z Boston Bruins. Na prvi tekmi prvega kroga končnice severnoameriške poklicne hokejske lige NHL je bilo 3:2. Poleg tega dvoboja v ameriški prestolnici je bila v NHL odigrana še ena tekma rednega dela. Edmonton Oilers so z 1:4 doma izgubili z Vancouver Canucks.

Najboljši napadalec rednega dela lige Connor McDavid je podal do Adama Larssona, ki je Edmonton sredi uvodne tretjine popeljal v vodstvo z 1:0. McDavid je s to asistenco prišel do 105 točk, dosegel je 33 golov in 72 podaj na 56 tekmah ter za kar 21 točk prehitel drugega napadalca lige, svojega nemškega soigralca Leona Draisaitla (84 točk).

Na 28. mestu je s 50 točkami slovenski zvezdnik Anže Kopitar, ki se z Los Angeles Kings ni uvrstil v končnico. To pa je uspelo Edmontonu, ki se bo v prvem krogu meril z Winnipeg Jets.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prvo tekmo zaključnega dela v boju za Stanleyjev pokal sta že odigrala Washington in Boston. Dvoboj je odločil Dowd, ki je v gol preusmeril strel T.J. Oshiee. Craig Anderson je zaustavil 21 strelov Washingtona in je nadomestil češkega vratarja Viteka Vanečeka, ki se je poškodoval v drugem delu prve tretjine, ko je neuspešno skušal zaustaviti strel Jaka DeBruska. Ta je tedaj izenačil na 1:1.

Tom Wilson in Brenden Dillon sta Capitals povedla v vodstvi z 1:0 in 2:1, podaljške je Bostonu zagotovil Nick Ritchie.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Liga NHL, izidi:
- redni del:
Edmonton Oilers - Vancouver Canucks 1:4

- končnica, 1. krog:
Washington Capitals - Boston Bruins 3:2 (po podaljšku)
(Washington vodi z 1:0 v zmagah).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.