Hokej

Za naslov v ligi NHL morda šele avgusta, potrjen četrti primer okužbe

New York, 28. 03. 2020 18.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vodstvo hokejske lige NHL je klubom dalo navodilo, naj preverijo razpoložljivost svojih dvoran, saj želi na vsak način dokončati sezono. Če bo potrebno, se bodo tekme za Stanleyjev pokal igrale avgusta, je povedal namestnik komisarja lige Bill Daly.

Kljub napovedim vodstva tekmovanja se zdi, da številni hokejisti (na fotografiji levo Sidney Crosby, desno pa Aleksander Ovečkin) dvomijo o nadaljevanju sezone.
Kljub napovedim vodstva tekmovanja se zdi, da številni hokejisti (na fotografiji levo Sidney Crosby, desno pa Aleksander Ovečkin) dvomijo o nadaljevanju sezone. FOTO: AP

"Zdaj ko so olimpijske igre prestavljene na 2021, se nam je odprlo precej večje okno, kot smo sprva mislili. Predvsem so se sprostile možnosti za televizijske prenose tekem," je po poročanju agencij dejal Bill Daly.

"Seveda je trenutno še prezgodaj govoriti o točnih načrtih, saj nihče ne ve, kako se bo situacija v svetu in ZDA razpletla v prihodnjih mesecih. Če bo treba, bomo zgostili spored tekem in igrali tudi sredi poletja, avgusta," dodaja Daly.

Igralci v dvomih
Liga NHL je bila prekinjena 12. marca. Do konca rednega dela so še trije tedni, nato pa sledi dvomesečna končnica. Mnogi igralci so v dvomih glede nadaljevanja lige, saj menijo, da ne bodo v formi za odločilne tekme. Namestnik komisarja jim je sporočil, da vodstvo lige razmišlja tudi o tovrstnih zadevah in da bodo imele vse ekipe nekaj časa za vrnitev k treningom.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar s tem nima večjih skrbi, saj njegov klub, Los Angeles Kings, nima več možnosti za uvrstitev v končnico. Dvanajst tekem pred koncem rednega dela je na predzadnjem mestu na zahodu. V ligi NHL so štirje igralci okuženi s koronavirusom; dva sta člana ekipe Ottawa Senators, dva pa igrata v Denverju za moštvo Colorado Avalanche, ki je najnovejšo okužbo potrdilo ravno v soboto pozno popoldne.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

farobasso
28. 03. 2020 19.52
Ja na vso silo odigrat do pokala.. plehnata kahla je najbl važna.