Hokej

Začenja se hokejsko svetovno prvenstvo elitne divizije

Tampere, 12. 05. 2023 08.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

S tekmama med Finsko in ZDA ter Slovaško in Češko se bo začelo svetovno prvenstvo elitne skupine v hokeju. Po šestih letih tudi s slovensko udeležbo, Slovenija si je nastop v Rigi priborila lani na domačem drugoligaškem SP v Ljubljani. Poleg Rige bo gostitelj še finski Tampere, kjer bodo igrali tudi branilci naslova Finci.

Danes bo v skupini A v Tampereju ob 19.20 še obračun Švedske in Nemčije, v skupini B v Rigi pa Latvije in Kanade. Slovenija bo tekmovanje začela v soboto. Takrat se bo merila v skupini B s Švico.

V soboto bosta v skupini B sicer še tekmi Norveška - Kazahstan in Slovaška - Latvija. V skupini A pa bodo v soboto obračuni Francija - Avstrija, Madžarska - Danska in Nemčija - Finska.

Anžeta Kopitarja na letošnjem SP zaradi dolge NHL sezone in manjših poškodb ne bomo gledali v reprezentančnem dresu
Anžeta Kopitarja na letošnjem SP zaradi dolge NHL sezone in manjših poškodb ne bomo gledali v reprezentančnem dresu FOTO: AP

V vsaki predtekmovalni skupini se bodo prvi štirje uvrstili v nadaljevanje tekmovanja in boje za medalje, naslednji trije bodo končali SP, zadnji pa bo naslednje leto izpadel v nižji rang tekmovanja.

Redni del oziroma tekmovanje v skupinah bo potekalo do torka, 23. maja. Četrtfinalne tekme bodo na vrsti dva dni pozneje, polfinalni v soboto, 27. maja, finale in mali finale pa v nedeljo, 28. maja. Te štiri odločilne tekme bo gostil Tampere.

Namesto poškodovanega Podlipnika v Rigo odpotoval Stojan

Matic Podlipnik je moral nastop odpovedati zaradi zlomljenega rebra. Nejc Stojan, branilec Olimpije, je že v četrtek prispel v Rigo in vadil s soigralci.

Za začetek SP slovenske igralce čakata dve tekmi "za kosilo" z začetkom ob 11.20 po slovenskem oziroma uro pozneje po lokalnem času (v soboto Švica, v nedeljo Kanada), po dnevu premora nato v torek popoldne Norveška, v četrtek popoldne sledi Češka.

V petek Slovenija nato igra proti domačinom iz Latvije, po prosti soboti, 20. maja, pa še zadnji tekmi v nedeljo s Slovaško in v ponedeljek, 22. maja, s Kazahstanom; ta tekma bo edina, ki jo bo Slovenija na SP igrala v večernem terminu.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tommy Shelby
12. 05. 2023 09.08
+1
pomoje Finska ali Kanada