Hokej

Zanesljivo slavje Jeseničanov proti zadnji ekipi alpske lige, Ljubljančani brez težav do nove zmage

Jesenice, 06. 01. 2020 21.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v tekmi alpske lige premagali Steel Wings Linz s 6:0 (2:0, 1:0, 3:0). Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh s 7:2 (2:0, 2:1, 3:1) premagali Val Gardeno.

Jeseniški hokejisti so dosegli pričakovano zmago proti zadnji ekipi regionalnega tekmovanja. Vprašanj o zmagovalcu pravzaprav ni bilo že od začetka, kakovostna razlika med ekipama je prevelika, čeprav Jeseničani v tej sezoni precej nihajo v formi in danes niso igrali na polno, so brez večjih težav potrdili status favoritov.

Z današnjimi tremi točkami so se železarji približali zgornjemu delu lestvice, trenutno so deseti.
Z današnjimi tremi točkami so se železarji približali zgornjemu delu lestvice, trenutno so deseti. FOTO: Damjan Žibert

V prvi tretjini je dvakrat v polno zadel Erik Svetina, na polovici tekme je tretji zadetek dodal Blaž Tomaževič (s podajami je sodeloval še pri vseh preostalih zadetkih), četrtega pa Andrej Hebar. V zadnji tretjini sta zmago potrdila še Jaka Sodja in Miha Brus, domačim pa je uspelo tudi ohraniti nedotaknjeno mrežo Antoina Bonvalota.

Niz štirih jeseniških zmag je najdaljši v tej sezoni; Jeseničani so, potem ko so doživeli visok poraz na derbiju z ljubljanskimi tekmeci, po 20. decembru izgubili le še z lanskimi finalisti iz Pustertala, dosegli pa šest zmag.

Ljubljančani do zmage v Val Gardeni

Ljubljanski hokejisti so že nekaj časa tam, kjer kot prvaki alpske lige želijo biti, na vrhu prvenstvene razpredelnice. Decembra in januarja so ujeli pravo formo, današnja zmaga pa je že deveta v nizu, s čimer so za eno tekmo izboljšali prejšnji niz dvobojev brez poraza med 6. oktobrom in 14. novembrom.

Zadnji poraz v regionalnem tekmovanju so doživeli 30. novembra proti mladi ekipi Salzburga. Tudi danes je bilo kmalu jasno, da se bodo domov vrnili s tremi točkami, potem ko so ob koncu prve tretjine zadeli v razmaku pol minute, uspešna sta bila Žan Jezovšek in Nejc Brus.

Po golu Gala Korena na začetku druge so domači sicer znižali, toda prejeti zadetek ni ustavil gostov; v drugem delu je zadel še Janez Orehek, v zadnji tretjini pa so mrežo Val Gardene napolnili še Koren, Žiga Pešut (zadela sta ob številčnih prednostih) in Kristjan Čepon.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.