Hokej

Zmaji z navijači proslavili finale Alpske lige in obljubljajo, da gredo po pokal: se obeta slovenski finale?

Ljubljana, 06. 04. 2019 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./M.F.
Komentarji
3

Hokejisti SŽ Olimpije so prvi finalisti mednarodne Alpske lige. V Tivoliju so še tretjič zapored premagali avstrijski Lustenau in se zasluženo veselili napredovanja. Zmago so hokejisti z bakljami po tekmi proslavili tudi z zvestimi navijači. Na dobri poti so tudi hokejsti Sij Acroni Jesenic, ki za finalno vstopnico in veliki slovenski finale AL potrebujejo še eno zmago.

Več videovsebin
  • Slavje hokejistov Olimpije z navijači ob preboju v finale AL
    00:37
    Slavje hokejistov Olimpije z navijači ob preboju v finale AL
  • Izjava kapetana Aleša Mušiča ob preboju v finale AL
    02:20
    Izjava kapetana Aleša Mušiča ob preboju v finale AL
  • Izjava trenerja Jureta Vnuka ob preboju v finale AL
    01:46
    Izjava trenerja Jureta Vnuka ob preboju v finale AL
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Hokejisti SŽ Olimpije so na tretji polfinalni tekmi Alpske lige premagali Lustenau s 7:4 in dobili polfinalno serijo gladko, s 3:0 v zmagh. Lani so Zmaji izpadli v četrtfinalu, letos so pod vodstvom trenerja Jureta Vnuka naredili velik korak naprej in se bodo borili za lovoriko. Trener Vnuk je po tekmi za uradno spletno stran kluba povedal: “Po vodstvu gostov smo odreagirali mirno, vedeli smo, kaj moramo narediti, se vrnili in zmagali. Nekaj dni počitka nam bo prišlo, da se bomo lahko dobro pripravili na finale. Zavedamo se, da ne bo lahko, a s takšno igro verjamemo v uspeh.”

Žiga Pešut, ki je zabil dva gola, pa je dejal: “Zasluženo smo zmagali, bili smo boljši tekmeci. Po zaostanku v prvi tretjini smo si rekli, da se moramo zbrati, zatem so prišli goli in zmaga. S kom bomo igrali v finalu, se ne ukvarjamo, serija bo zagotovo težka. A gledati moramo nase, igrati svojo igro. Gremo po pokal.”

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Tekmec Ljubljančanov v finalu bo boljši iz dvoboja med Sij Acroni Jesenicami in italijanskim Pustertalom. Slednji so bili prepričljivo prvi na lestvici po rednem delu, a je v izredno izenačeni seriji trenutno prednost na strani Železarjev. Pod vodstvom trenerja Marcela Rodmana so z golom kapetana Andreja Tavžlja (0:1) zmagali na gostovanju v Italiji in vodijo z 2:1 v  zmagah, naslednja tekma je na sporedu v Podmežakli in če Jeseničani zmagajo, bodo nastopili v velikem (slovenskem) finalu. To bi bil izjemen podvig za slovenski hokej, saj sta v letošnji 17-članski italijansko-avstrijsko-slovenski Alpski ligi nastopali (le) dve slovenski moštvi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TEHNOVED
06. 04. 2019 18.13
+8
Vnuk in Rodman dva iz plejade naših SUPER RISOV sta poskrbela za razcvet in oživitev klubske hokejske scene po dolgem času! Želim, da se spet dobivamo v Tivoliju in Podmežaklji kot smo se nekoč!
joeel
06. 04. 2019 15.21
+17
SEM PRED KRATKIM PISAL TULE GOR DA JE HOKEJ V LJUBLJANI BREZ DRAGIH TUJIH IGRALCEV HOKEJ KI PRIVABLJA GLEDALCE V TIVOLI.VSE ČESTITKE IGRALCEM OLIMPIJE ZA UVRSTITEV V FINALE,ZDAJ SE VIDI DA JE NAKUP TUJCEV METANJE DENARJA VSTRAN.RAJE TO RAZDELITE MED DOMAČE FANTE,SAJ BREZ NJIH NI TUDI DOBREGA REPREZENTANČNEGA HOKEJA.ENAKO PA ČESTITAM TUDI JESENIČANOM IN ŽELIM DA SE TUDI ONI UVRSTIJO V FINALE.PA BOSTA TIVOLI IN PODMEŽAKLA SPET POKALI PO ŠIVIH.BRAVO SLOVENSKI HOKEJ.PA ŠE NEKAJ-ZA NAS ,KI SMO MALO ODDALJENI IZ LJ,BI SI ŽELELI TUDI NA TV TEKEM.
LojzeSlak
06. 04. 2019 13.47
+14
👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼👏🏼