Hokej

Zmaji čakajo tekmeca v finalu Alpske lige: 'S kom bomo igrali, se ne ukvarjamo'

Ljubljana, 09. 04. 2019 13.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Medtem ko so hokejski zmaji iz Tivolija na zasluženem krajšem počitku pred zaključnim delom sezone Alpske lige, se bodo Jeseničani za preboj v finale še pošteno potili. "Zavedamo se, da v finalu ne bo lahko, a s takšno igro, kot smo jo prikazali doslej, verjamemo v uspeh," sporočajo iz tabora SŽ Olimpije.

Jure Vnuk
Jure Vnuk FOTO: Damjan Žibert
Po tem ko so še tretjič v polfinalnem obračunu premagali avstrijsko ekipo Lustenau, nazadnje je bilo v Tivoliju 7 : 4, so se zmaji uvrstili v finale AHL.
O drugem finalistu Alpske lige bo odločala peta tekma, medtem ko se je drugi polfinale med Olimpijo in Lustenauom končal s skupnim izidom 3 : 0 za Ljubljančane.
S povsem slovensko ekipo - so edini, ki so v ligi treh držav nastopili zgolj z domačimi hokejisti - so se prebili vse do zadnje stopničke izločilnih bojev. Kdo bo nasprotnik, je odvisno od polfinalnega obračuna med Jesenicami in Pustertalom. "Nekaj dni počitka nam (je) bo prišlo prav, da se bomo lahko dobro pripravili na finale. Zavedamo se, da ne bo lahko, a s takšno igro, kot smo jo prikazali doslej, verjamemo v uspeh," v imenu slačilnice zmajev sporoča trener SŽ Olimpije Jure Vnuk. "S kom bomo igrali v finalu, se ne ukvarjamo, serija bo zagotovo težka. A gledati moramo nase, igrati svojo igro. Gremo pa po pokal," je za uradno spletno stran kluba povedal strelec dveh golov z zadnje tekme polfinala, Mariborčan na delu v Ljubljani, Žiga Pešut

Zmajem je v letošnji sezoni uspel veliki met. Z domačimi hokejisti so se uvrstili v veliki finale, kjer še čakajo na nasprotnika.
Zmajem je v letošnji sezoni uspel veliki met. Z domačimi hokejisti so se uvrstili v veliki finale, kjer še čakajo na nasprotnika. FOTO: Miro Majcen
Medtem aktualni prvaki z Jesenic še iščejo pot k finalu. Po štirih tekmah je serija z italijanskim Pustertalom izenačena (2 : 2). 
Finalna serija se bo začela v četrtek. Če bo finale slovenski, se bo serija začela v Ljubljani, če bo zmagala ekipa Pustertala, se bo finalna serija na štiri zmage začela v Brunicu.

Boljši iz slovensko-italijanskega dvoboja bo v finalni seriji igral s SŽ Olimpijo. Jeseničani so prvo polfinalno tekmo na gostovanju na Južnem Tirolskem izgubili po podaljšku, potem pa so dobili naslednja dva obračuna proti prvi ekipi rednega dela, najprej doma po podaljšku, potem pa še v gosteh, ko je tri sekunde pred koncem zadel kapetan Andrej Tavželj. V nedeljo so Gorenjci, osma ekipa rednega dela, doma v Podmežakli pred skoraj 3500 gledalci imeli lepo priložnost, da polfinalno serijo na tri zmage zaključijo in se uvrstijo v veliki finale, a jim ni uspelo. Odloča torej peta tekma v Brunicu.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kenny334
09. 04. 2019 14.21
-2
jurček spet neki prbija k zmeri