Hokej

Zmaji hitijo proti finalu: 'Upam, da bomo niz zaključili že na tretji tekmi'

Ljubljana, 04. 04. 2019 12.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski hokejisti so le še zmago oddaljeni od finala Alpske lige. V drugi tekmi polfinala so še drugič gladko premagali avstrijski Lustenau (4:0). Glede na videno na prvih polfinalnih dvobojih bi bilo veliko presenečenje, če se varovanci trenerja Jureta Vnuka že po tretji tekmi ne bi veselili napredovanja v finale.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jure Vnuk
Jure Vnuk FOTO: Miro Majcen
Hokejisti SŽ Olimpije že imajo zaključni plošček za uvrstitev v finale Alpske lige, potem ko so v gosteh pri avstrijski ekipi Lustenau zabeležili drugo zmago (4:0) v polfinalnem dvoboju. Do finala jih loči še ena zmaga.
Ljubljanski čuvaj mreže Žan Us je na gostovanju v Lustenauu ubranil vseh 27 strelov na svoja vrata, medtem ko so zmaji na avstrijska vrata ustrelili kar 43-krat.
Tako kot pred zadnjo tekmo četrtfinala proti italijanskemu Rittnu, so tudi tokrat Ljubljančani v Avstrijo odpotovali dan pred dvobojem. Tudi tokrat se jim je to obrestovalo, od začetka do konca tekme so prevladovali na ledu."Zelo sem zadovoljen s prikazano igro, stopnjujemo igro pred finalom. Upam, da bomo niz zaključili na tretji tekmi in si tako pridobili nekaj dni za počitek in pripravo na naslednje dvoboje. Naše zmage niso samoumevne, trdo smo si jih prigarali. Zato vabimo vse v Halo Tivoli, da nas podprejo s tribun," je za uradno spletno stran kluba povedal trener Jure Vnuk

Zmaji hitijo proti finalu Alpske lige.
Zmaji hitijo proti finalu Alpske lige. FOTO: Damjan Žibert

Zmaji so na drugi polfinalni tekmi v Lustenauu pred 1716 gledalci dokazali, da so za razred boljša ekipa, kar se vidi tudi v končnem rezultatu (4:0) in tudi razmerju strelov na gol (43:27 v korist Olimpije). Glede na videno na prvih polfinalnih dvobojih bi bilo veliko presenečenje, če se varovanci trenerja Jureta Vnuka že po tretji tekmi ne bi veselili napredovanja v veliki finale. V drugem polfinalnem dvoboju med Jesenicami in italijanskem Pustertalom je izid v zmagah izenačen (1:1).

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.