Hokej

Zmaji in železarji hokejsko leto 2018 zaključili z zmagama v gosteh

Ljubljana, 30. 12. 2018 22.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Obe slovenski hokejski moštvi v mednarodni Alpski ligi sta leto 2018 končali z zmago. Hokejisti SŽ Olimpije so po kazenskih strelih slavili v Salzburgu z 2 : 1, hokejisti moštva Sij Acroni Jesenice pa so zmagali na gostovanju v Zell am Seeju s 4 : 0.

Hokejisti SŽ Olimpije so v Alpski ligi zabeležili osmo zmago zapored. Na gostovanju pri mladi ekipi Red Bulla v Salzburgu so slavili po izvajanju kazenskih strelov z 2 : 1. Ljubljančani niso izgubili že skoraj mesec in pol, tako da zasluženo zasedajo mesta tik pod vrhom razpredelnice. SŽ Olimpija je prvič v tej sezoni igrala podaljšek oziroma izvajala kazenske strele.

Vseh prejšnjih sedemnajst zmag je dosegla po rednem delu. Končni izid po šestdesetih minutah je bil 1 : 1, zadetek za SŽ Olimpijo je že v četrti minuti dosegel Gal Koren, odločilni kazenski strel pa je zadel Žan Jezovšek. SŽ Olimpija bo v naslednjem krogu 3. januarja gostovala v Zell am Seeju, dva dni kasneje pa bo ekipa Red Bull Juniors gostovala v Tivoliju.

Tako Ljubljančani kot Jeseničani so zmagali v Alpski ligi.
Tako Ljubljančani kot Jeseničani so zmagali v Alpski ligi. FOTO: Miro Majcen

Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v Alpski ligi zabeležili trinajsto zmago. Na gostovanju v Zell am Seeju so zmagali s 4 : 0. To je njihova tretja zmaga na zadnjih štirih tekmah in druga zaporedna, na kateri so ohranili mrežo nedotaknjeno. Jeseničani šele drugič v sezoni niso prejeli zadetka; v prejšnjem krogu so premagali drugo ekipo Kaca s 6 : 0, tokrat pa so odpor gostiteljev strli v tretji tretjini.

Prvi zadetek je v 9. minuti dosegel Miha Brus, nato pa so se med strelce vpisali Luka Bašič (46.), Eric Pance (55.) in Tadej Čimžar (57.). To je bila že tretja zmaga Jesenic proti ekipi iz Zell am Seeja v tej sezoni. V začetku novembra so jo na gostovanju premagali celo z 12 : 2, kar je še vedno njihova najvišja zmaga v sezoni. Jeseničani, ki so se pomaknili v zgornjo polovico lestvice, bodo naslednjo tekmo igrali 3. januarja, in sicer znova v gosteh pri drugi ekipi Kac.

Izida:
Red Bull Juniors Salzburg - SŽ Olimpija  1 : 2 (1 : 1, 0 : 0, 0 : 0; 0 : 0)
Zell am See - Sij Acroni Jesenice 0 : 4 (0 : 1, 0 : 0, 0 : 3)

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.