Hokej

Zmaji po preobratu zmagali v Zell am Seeju

Ljubljana, 17. 01. 2019 22.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige v gosteh premagali Zell am See s 3:1 in ostajajo med vodilno četverico, so na tretjem mestu lestvice. Gol za zmago je dosegel Žan Jezovšek v 59. minuti tekme.

Hokejisti Olimpije so prejšnji teden doživeli prvi poraz po 11 zaporednih zmagah, na domačem ledu so morali priznati premoč vodilnemu Pustertalu. Zmaji so vodili že z 2:0, a so italijanski gostje izid izenačili v zadnji tretjini in nato zmagali po izvajanju kazenskih strelov.

Tokrat so Ljubljančani gostovali pri Zell am Seeju, ekipi iz spodnjega dela lestvice, in po preobratu v zadnji tretjini prišli do novih treh točk. Domači so povedli v 26. minuti, gostje pa so nato pritiskali in skušali priti do zadetka. Uspelo jim je v zadnjih minutah, najprej je Gal Koren v 53. minuti izenačil izid, ko je imela ljubljanska ekipa na ledu igralca manj, izključen je bil branilec Kristjan Čepon, potem pa je Žan Jezovšek v 59. minuti poskrbel za vodstvo, ki ga niso več izpustili iz rok.

Pri Zell am Seeju so minuto in pol pred koncem iz vrat potegnili vratarja in skušali priti do izenačenja, kar pa je izkoristil Gregor Koblar in dvajset sekund pred koncem potrdil ljubljansko zmago, s katero so se zmaji utrdili tik pod vrhom prvenstvene lestvice. Na tretjem mestu imajo enako število točk kot drugi Ritten (65), Pustertal je s 84 prepričljivo prvi. Zmaji so bili boljši tekmec, v strelih so prevladovali kar s 31:16. Naslednji dvoboj čaka ljubljanske hokejiste v soboto, ko bodo gostovali v Kitzbühlu.

David Planko Clarke Saunders
David Planko Clarke Saunders FOTO: Domen Jančič/HDD Jesenice
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.