Hokej

Zmaji po prvi finalni tekmi: Utrujeni smo, noge so težke, a v Tivoliju bomo dvignili pokal

Jesenice, 24. 04. 2019 08.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J./G.J./STA
Komentarji
7

Jeseničani imajo pred povratno tekmo finala hokejskega DP, v tej sezoni se poslednje slovensko klubsko dejanje odvija na nenavaden način, zgolj z dvema tekmama, dva gola prednosti (4 : 2). Zmaji, ki so pred dnevi osvojili laskavo lovoriko v Alpski ligi, obljubljajo, da bodo kljub utrujenosti na povratni tekmi v Tivoliju iz sebe izstisnili še zadnje atome moči po dolgi in naporni sezoni.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Hokejisti Jesenic premagali Olimpijo
    02:28
    Iz 24UR: Hokejisti Jesenic premagali Olimpijo
  • Gašper Glavič po prvi finalni tekmi
    00:57
    Gašper Glavič po prvi finalni tekmi
  • Tadej Čimžar po prvi finalni tekmi
    01:02
    Tadej Čimžar po prvi finalni tekmi
  • Nik Simšič po prvi finalni tekmi
    00:53
    Nik Simšič po prvi finalni tekmi
  • Jure Vnuk po prvi finalni tekmi
    00:50
    Jure Vnuk po prvi finalni tekmi
Jure Vnuk
Jure Vnuk FOTO: Damjan Žibert

Dolga klubska sezona v hokeju se v Sloveniji počasi končuje. Letos ne z enim vrhuncem športnega dogajanja v državi, saj finale državnega prvenstva, tradicionalna priložnost za prestižno merjenje moči med rdečimi in zelenimi, tokrat poteka v okrnjeni različici. Pri Hokejski zvezi Slovenije so domači koledar prilagajali mednarodnemu oziroma Alpski ligi, kjer so Ljubljančani za zmago potrebovali sedem tekem, zato je zdaj zmanjkalo časa za izvedbo klasičnega finala na več zmag. SŽ Olimpija je sicer v izredno napornem ritmu tekem – odigrala je že osmo v zadnjih 13 dneh -, Jeseničani pa so bili po drugi strani po polfinalnem porazu v Alpski ligi proti Pustertalu prosti od 9. aprila.

Marcel Rodman
Marcel Rodman FOTO: Damjan Žibert
Na prvi finalni tekmi so po slabšem začetku slavili Jeseničani (4 : 2) in s sploh prvo zmago v sezoni proti večnim tekmecem postavili dobre temelje za povratno tekmo. "Pričakoval sem, da bo njim lažje prvih deset minut, potem pa bi mi morali biti boljši. Tako je tudi bilo, prvih deset minut so bili boljši, potem je bilo naslednjih 40 minut naših. So samozavestni, mi pa moramo to samozavest še najti. S to drugo in tretjo tretjino smo jo, zdaj bo lažje. A zdaj smo vsi lahko pametni, začnemo pa pri 0 : 0 na semaforju in nehamo na koncu tekme," je po prvi finalni tekmi povedal trener Jeseničanov Marcel Rodman. "V finalu AHL smo dali vse od sebe, izšli smo kot zmagovalci. Tokrat smo se trudili, imamo precej težav s poškodbami, utrujeni smo, noge danes niso dale. Mislim pa, da bomo v Tivoliju zmagali in osvojili naslov državnega prvaka," obljublja trener Ljubljančanov Jure Vnuk.
Prvo dejanje hokejskega finala je pripadlo Gorenjcem.
Prvo dejanje hokejskega finala je pripadlo Gorenjcem. FOTO: Damjan Žibert
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

geny42
24. 04. 2019 12.13
-1
Aja, dejte vprašat ker naslov branijo zelenci, Jurček je izjavil da bodo v Ljubljani ubranil naslov, ha ha ha ha! Rastla je rastla travica zelena
geny42
24. 04. 2019 12.05
+5
Zmaga je zmaga, ne glede na to, alli so goli "posrani" ali pa ne! Ni lepšega, kot zmaga rdečih proti zelenim, ampak do konca je pa še doooollllgih 60 minut!!! Bo treba še fejst zobe kazat, če bomo hotl kanto na Jesenice pelat. Ni pa nemogoče. Izgovori Jurčka so bedni, glede na njegov kratek spomin, naj se spomni samo zadnjih dveh sezon, kolk časa so počivali zaleni pred finalom, pa se ni igralo samo na dve zmagi in gol razliko. Uporaba domačice pač pusti določene posledice in to se pri njemu še kako vidi. Sicer pa tretji gol za rdeče pove vse o tem kdo je kaj pokazal in kdo ne. Povem pa še enkrat, da bo težka jutri v kotanji, zelenci letos priznamo ali ne, so boljši celo sezono, tako da bo tekel švic v potokih in upam na koncu tudi rdeče solze sreče
mity79
24. 04. 2019 11.14
+9
Pošteno povedano ampak gol je gol zmaga je zmaga.
bmwfanatik
24. 04. 2019 10.04
+1
No, no...Olimpija je še dva dni nazaj pijana prosljavljala pokal in zmago, medetem ko so Jeseničani 14 dni grel riti na toplem in čakali obračun. Če je kdo pričakoval drugačen rezultati je bil optimist. V Tivoliju bo drugače, časa za počitek je še nekaj.
izzy1
24. 04. 2019 09.22
+8
če bi pa včer zmagal, bi bli pa v formi.
roto32
24. 04. 2019 09.11
+9
Ta vnuk je tak antipatik... kot nek profesionalec ponižuje druge klube, na koncu pa izgubi... potem pa izgovori haha... Če je kdo gledal tekmo ve, da bi lahko bil rezultat precej slabši za Olimpijo kot pa 4:2.
George123
24. 04. 2019 20.07
+0
Lahko bi bilo tudi obratno če bi olimpija igrala tako kot večino sezone in nebi jeseničani zmagali. Če če če če..... so zasluženo zmagali sam jutri je še ena tekma.