Hokej

Zmaji visoko poraženi, Jeseničani po zmagi v podaljšku na pol poti do polfinala

Jesenice, 21. 03. 2019 07.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti SŽ Olimpije so v drugi četrtfinalni tekmi Alpske lige v gosteh izgubili z Rittnom z 0:4. Izid v zmagah je izenačen na 1:1, moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma bo v petek v Ljubljani. Bolj uspešni so bili Jeseničani, ki so pred domačimi gledalci premagali Asiago po podaljšku (3:2). Gorenjci vodijo z 2:0 v zmagah.

Zmaji se bodo še potili v boju za polfinale.
Zmaji se bodo še potili v boju za polfinale. FOTO: Damjan Žibert
Ljubljanski hokejisti so prvo tekmo četrtfinala, v katerem so si za tekmece sami izbrali igralce Rittna, dobili s 3:0, potem ko so dolgo lomili tekmece in jim gole kljub premoči nasuli šele v drugi polovici tekme. Z Rittnom imajo zeleno-beli sicer letos pozitivne izkušnje, že na prvi tekmi rednega dela so septembra zmagali s 5:1, v gosteh pa februarja prav tako s 5:1. A tokrat je bilo drugače in začetek ni bil po željah Ljubljančanov. Domači so namreč že v prvi tretjini dosegli tri zadetke, prva dva v razmaku le dobre minute, tretjega pa pred koncem prve tretjine. Nadaljevanje je bilo nekoliko boljše, toda gostje so bili brez pravih možnosti za preobrat. Ritten je s še enim zadetkom, prvim ob številčni prednosti, poskrbel za še trdnejše vodstvo na polovici tekme, gostom pa tokrat ni uspelo premagati vratarja Thomasa Tragusta, ki jim je veliko težav povzročal že na prvi tekmi, tako da bodo naslednjo priložnost za vodstvo v seriji morali iskati v Tivoliju v petek.

Tekme v tem četrtfinalu bodo še 22., 24. in 26. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

Jeseničani na pol poti do finala

Jeseničani so na lepi poti do polfinala.
Jeseničani so na lepi poti do polfinala. FOTO: Damjan Žibert

Hokejisti Sija Acronija Jesenic, ki si svojega tekmeca v izločilnem delu regionalne lige niso mogli izbrati, ampak so pristali v zadnjem paru z Asiagom, so tekmece na prvi tekmi premagali po hudem boju tesno z 2:1, potem ko so zmagoviti gol dosegli v predzadnji minuti. Tudi tokrat sta bila tekmeca zelo izenačena. Tako kot na prvi tekmi so tudi tokrat prvi zadeli domači, za vodstvo je poskrbel David Rodman v prvi tretjini, a Jeseničani so lahko obžalovali še nekaj zapravljenih priložnosti. To se je maščevalo v nadaljevanju, saj so gostje kmalu izenačili, a pozneje so se v prednosti spet znašli domači. Izkoristili so prednost dveh igralcev na ledu, v polno pa je zadel Mathieu Gagnon. A jeseniško vodstvo ni zdržalo do konca, že na začetku zadnjega dela je italijanska ekipa izenačila in ker do konca rednega dela ni bilo več zadetkov, so prvič v seriji odločali podaljški. V prvi polovici je nekoliko nezbrane Jeseničane najprej reševal vratar Matthew Climie, proti koncu podaljška pa so bili bolj nevarni domači. Pred koncem so si priborili še prednost igralca več. To pa je bil temelj za zmago, saj je v 78. minuti ob številčni prednosti v polno zadel Philippe Paradies in poskrbel, da so Jeseničani proti branilcem naslova na pol poti do uspeha.

V tem delu tekmovanja moštva igrajo na štiri zmage, tekme bodo še 22. in 24. marca, če zmagovalec še ne bo odločen, pa še 26., 28. in 30. marca. Polfinale se bo začel 1. aprila, v tem delu pa bodo moštva igrala le na tri zmage.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.