Hokej

Zvezde še niso 'ugasnile': Dallas po dveh podaljških ostaja v igri za naslov

Edmonton, 27. 09. 2020 07.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.K.
Komentarji
2

Ekipa Dallas Stars je v "koronskem" mehurčku v Edmontonu na peti tekmi finala severnoameriške lige NHL po dveh podaljških ugnala moštvo Tampa Bay Lightning (3:2) in zaostanek v zmagah znižala na 2:3. Junak tekme je bil Corey Perry z golom na polovici drugega dodatnega dela igre.

Branilec Dallasa Roman Polak (na fotografiji) med tekmo rednega dela sezone v New Yorku.
Branilec Dallasa Roman Polak (na fotografiji) med tekmo rednega dela sezone v New Yorku. FOTO: AP

Kanadčan Corey Perry je že v prvi tretjini poskrbel za vodstvo Teksašanov (18. minuta), Čeh Ondrej Palat (25.) in Rus Mihail Sergačev (44.) pa sta poskrbela za preobrat in nasmeh na obrazih igralcev Tampe. Zvezde iz Dallasa je v igri za Stanleyjev pokal obdržal Joe Pavelski z golom v 54. minuti, za uspeh pa je kot že zapisano poskrbel Perry.

V podaljšku je bila nevarnejša in agresivnejša Tampa, a napadalci niso našli načina, da bi ugnali izrednega ruskega vratarja Antona Hudobina. Izkušeni 35-letnik je skupaj zbral kar neverjetnih 39 obramb, devet več kot njegov rojak Andrej Vasilevskij v vratih ekipe s Floride. Kljub temu je finalu in boju za prvi nov naslov po letu 2004 bližja Tampa, ki za veliki finale potrebuje še eno zmago. Tudi Dallas je v zgodovini kluba osvojil le en Stanleyjev pokal, leta 2004.

"Nismo še pripravljeni za pot domov. Nadaljujemo borbo in to nas je pripeljalo korak bližje, a pot do želenega cilja je še dolga," je načrte po tekmi opisal Pavelski. Šesta tekma bo v noči na torek (ob 2.00 po srednjeevropskem času), tudi ta s strogimi ukrepi za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in brez gledalcev.

Vrhunci tekme Tampa Bay Lightning ‒ Dallas Stars:

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Izid lige NHL, končnica, finale Stanleyjevega pokala:

Tampa Bay Lightning ‒ Dallas Stars 2:3 /3:2/ (po dveh podaljških)
// - izid v zmagah

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
27. 09. 2020 08.27
Dallas se ne predaja, a je mozno, da odloca 7.tekma?
AtleticoSLO
27. 09. 2020 08.35
+1