Šport

Utrujeni Dallas ni bil kos izzivalcem iz Houstona

New York, 24. 01. 2021 03.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
12

Trener Dallasa Rick Carlisle je ves teden ponavljal, da se moštvo brez štirih ključnih igralcev sooča z "ubijalskim urnikom". Ta je po petkovi zmagi proti San Antoniu dan kasneje pobral svoj davek, saj so bili Mavericksi brez prave energije proti sosedom iz Houstona (133:108).

Luka Dončić
Luka Dončić FOTO:

Dallas je še pred tekmo Kristapsa Porzingisa uvrstil na listo poškodovanih igralcev, saj niso želeli tvegati nove poškodbe visokega Latvijca s krhkimi koleni. To je bila že peta tekma moštva v sedmih dneh, Porzingis pa je na vseh igral več kot trideset minut. Postava na parketu ni bila veliko bolj živahna od Latvijca na klopi, Houston je vodil od svojega prvega napada in prednosti nikoli ni izpustil iz rok. Dallas se je v tretji četrtini približal na tri točke, a so gostje odgovorili z novim jurišem, po katerem je bilo srečanje praktično odločeno. Pri njih sta odlično igrala veterana DeMarcus Cousins (28 točk, 5 podaj, 17 skokov), ki je spominjal na svoje zlate čase v vrstah Sacramenta, ter Eric Gordon (33 točk 2 podaji, 3 skoki), zadel je kar šest trojk. Luka Dončić (26 točk, 8 podaj, 5 skokov) je tokrat igral manj, le slabih trideset minut, dober večer je imel Boban Marjanović, ki je slabih dvajset minut izrabil za 15 točk in 12 skokov.

"Za nami je težek teden, a ne smemo iskati opravičil, to je del NBA, igrali smo slabo, oni pa so bili boljši," je bil Carlisle jedrnat. "Pomanjkanje energije je bilo del vzroka za poraz, imeli so je več kot mi. Pogrešali smo KP-ja in ostale štiri fante. Jutri bomo počivali, nato je na vrsti naslednji težek teden," je povzel osmi poraz moštva. Odsotnost Porzingisa se je najbolj poznala pod obročem Dallasa, kjer je močni Cousins premetaval tekmece. 

"Veliko smo se pogovarjali o njegovem nastopu, toda menili smo, da mora po vseh obremenitvah tokrat počivati," je trener še pred srečanjem pojasnil odločitev. Po njegovih besedah je dobra novica, da Porzingisovo okrevanje napreduje zelo dobro. "Toda razmišljati moramo dolgoročno, zato je bila to prava odločitev." Dončić ni bil pretirano zgovoren, čeprav se v Zoom časih po porazih ne izogiba več vprašanjem. "Uspeli smo se vrniti v tekmo, nato smo se preveč sprostili, to se včasih zgodi," je slovenski zvezdnik na kratko pojasnil razplet.

Statistika Luke Dončića na tekmi Dallas Mavericks - Houston Rockets.
Statistika Luke Dončića na tekmi Dallas Mavericks - Houston Rockets. FOTO: Sofascore.com

Potek srečanja
Porzingisovo mesto pod košem je znova zapolnil Willie Cauley-Stein, brez prvega centra Christiana Wooda so bili tudi Rocketsi, a je naloge zelo dobro prevzel veteran Cousins, ki je že v prvih treh minutah prispeval osem točk in trenerja domačih Ricka Carlisla prisilil k hitri minuti odmora. Naslednja težava za Maverickse je bil Gordon z dvema zaporednima metoma za tri točke. Naslednjega je dodal John Wall in Dallas je zaostajal že za ducat točk. Carlisle je proti robustnemu Cousinsu v igro kmalu poslal srbsko goro Marjanovića, na črto za tri Treyja Burka, ki je nemudoma zadel svoj prvi met od daleč. Mavericksi so bili videti kot utrujeno moštvo po napornem urniku, po prvi četrtini so zaostajali za 11 točk (38:27).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Jalen Brunson se je na začetku druge četrtine požrtvovalno vrgel za žogo in jo priboril, a jo s slabo podajo nemudoma zapravil. Vseeno pa je pokazal zgled borbenosti za soigralce. Predvsem je manjkala njihova obramba na črti za tri točke, od koder so deževali uspešni meti Rocketsov. Edina dobra novica za domače je bila hitra tretja osebna napaka P. J. Tuckerja, ki je predčasno odšel na klop. Prva trojka NBA novinca Josha Greena je razliko znižala na deset, a je Cousins v naslednjem napadu skoraj dobesedno odpihnil Cauleyja-Steina in žogo potisnil skozi obroč. Dončić se je vrnil sredi četrtine, ko so gostje vodili za petnajst točk. Njegovi koši in podaje so poživili igro Dallasa, a je Gordon še naprej vztrajno zadeval od daleč, po potrebi pa prodrl tudi pod koš. Slovenec je s svojo čvrsto igro jezil Rocketse, ki so dobivali osebne napake, Gordon tudi tehnično, ker je bil nekoliko preveč glasen. Brunson je z dobrim skokom ob zgrešenem prostem mestu Dončića postavil končni rezultat prvega polčasa (70:59).
 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Počitek je dobro del Mavericksom, ki so drugi polčas začeli z večjim zagonom in razžirali prednost gostov. Po dobrih štirih minutah je bila razlika le še tri točke in trener Houstona Stephen Silas je sklenil, da je čas za pogovor z igralci. Po njem sta Cousins in Gordon poskrbela za serijo osmih točk in tokrat je bil na vrsti Carlisle, da uravna domačo barko. Gostje so še naprej zadevali trojke, domačim te niso šle od rok, do sredine tretje četrtine so jim uspele le tri, šele tri minute pred njenim koncem je četrto zadel James Johnson. Nizka postava Houstona je bila spretna v obrambi in je kradla žoge Dallasu, v napadu pa višala prednost. Zadevati je začel tudi David Nwabaa in ob koncu tretje četrtine so gostje vodili že za 21 točk (104:83).  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Domači so zadnjo četrtino začeli z rezervnimi igralci, ki so v igro vlili nekaj dodatne energije in odkrušili nekaj masivne prednosti Rocketsov. Silas se je odzval z minuto odmora in vrnitvijo prve peterke, Carlisle ni kazal namer, da bo Dončića še poslal na parket. Že sedem minut pred koncem so bili na igrišču rezervisti globoko s klopi Dallasa, ki so nabirali izkušnje proti razpoloženemu Houstonu. Pokazali so nekaj dobrih obramb, potem je igra razpadla v trening tekmo rezervnih igralcev obeh moštev, ki so se skušali dokazati. Rocketsi so srečanje rutinsko pripeljali do prepričljive zmage (133:108).  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Harmo1980
24. 01. 2021 14.37
+3
Seveda vsak pove ali napiše svoje mnenje,ampak eni pa res utrujate s tem,da če igrajo za miljone,da skor nimajo pravice biti utrujeni in podobno...pa ne zagovarjam zdaj Dončiča...tudi,če bi bili plačani 100mil. na leto bi bili v takšnem ritmu utrujeni...eni igralci pač povejo,drugi pač ne...ampak tudi,če ne povejo se utrujenost vidi v njihovi igri...ker po takšnem ritmu znajo tudi najboljši izgubiti tekmo proti bistveno slabši ekipi...
MaldiniSLO
24. 01. 2021 13.25
+2
Če Luka popravi met za 3 bo zagotovo MVP naslednjih nekaj let
AS1983
24. 01. 2021 11.28
Dallas je ze lansko sezono igral toplo-hladno doma, doncic motor ekipe, samo se pozna kratka klop, upam na boljse tekme v bodoce
uporabnica portala
24. 01. 2021 10.16
Mesec januar ni naklonjen ekstremnim fizičnim aktivnostim, katerim ne sledi dobra psiho-fizična regeneracija.
jezenslovenec
24. 01. 2021 09.53
+5
Treba je odsloviti tega Porzingisa in pripeljati igralca tipa Jokić. Potem se pa lahko pogovarjate o končnici.
franci1972slo
24. 01. 2021 10.08
-5
Čudno, da nisi napisal, da je treba pripeljati Lebrona, Giannisa in Duranta.
JOSEPH HAYDN
24. 01. 2021 09.44
+4
Morda bi lahko nehali ob skoraj vsakem porazu Dallasa pisati "utrujeni Dallas" in podobne zadeve. Pri nobeni drugi ekipi, tudi Gogijevem Miamiju, nisem še zasledil "utrujeni" ob porazu. Ja ritem je naporen ampak je za vse in to ni izgovor za poraz. Karl Malone je lepo povedal pred dnevu Zionu: "Moral bi igrati vsako tekmo 40 minut, saj si star 20 let." In ima še kako prav
RUBEŽ
24. 01. 2021 08.37
+1
Ja, pridejo tudi take tekme. Je pa ritem res ubijalski. Tudi profesionalni igralci so le ljudje. Pet tekem v sedmih dneh? Kriza. Potovanja in vse ostalo.
Robert Schimitz
24. 01. 2021 09.40
-1
očitno je bil nasprotnik na počitnicah na Hawaiih
Maxx365
24. 01. 2021 10.07
+3
Je pa velika razlika, ali ima ekipa vsaj en dan počitka pred naslednjo tekmo ali pa igra dve tekmi zaporedoma v dveh dneh
franci1972slo
24. 01. 2021 10.12
-4
5 tekem v 7 dneh so morali odigrati? Kriza. Kot da bi bili plačani milijone za to. A majo sploh čas za snemanje reklam in objave na Instagramu?
Maxx365
24. 01. 2021 16.58