Šport

Huda poškodba Čeplakove

Eugene, 05. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Najboljša slovenska šprinterka Jolanda Čeplak je v Eugeneju hudo padla ter si poškodovala boke in koleno.

Svetovna dvoranska rekorderka na 800 m Jolanda Čeplak je na atletskem mitingu za veliko nagrado v ameriškem Eugeneju po slabi polovici proge grdo padla in si poškodovala boke in koleno. V teku na 1500 m je sicer prišla do cilja (zadnje, 11. mesto, 4:44,68), po besedah menedžerja Čeplakove Roberta Wagnerja pa bo šele podrobni zdravniški pregled odkril, kako resne so poškodbe.

Jolanda Čeplak se je hudo poškodovala (Foto: Reuters)
Jolanda Čeplak se je hudo poškodovala (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Med sedmimi tekačicami, ki so bile udeležene pri množičnem padcu, pa sta bili tudi preostali favoritinji. Svetovna rekorderka v maratonu Britanka Paula Radcliffe je bila na koncu sicer šesta (4:13,13), srebrna olimpijka iz Aten Rusinja Tatjana Tomašova pa je bila med petimi tekmovalkami, ki so odstopile. Rusinja je zaradi resnih poškodb hrbta po več kot desetih udarcih z žeblji šprinteric končala v bolnišnici.

"Čeplakovi je tako kot ostalima favoritinjama dobro šlo, nato pa je Kenijka Eunice Chepkirui Kirwa, ki je bila zadolžena za narekovanje ritma, končala svoje delo kar sredi proge in povzročila množični padec. Tomašova je padla na Čeplakovo, nato je bila na tleh še Radcliffova, zatem pa so padle še štiri tekmovalke. Kenijka je bila prvič v življenju zadolžena za narekovanje ritma, vendar organizatorji niso popustili in so jo kljub protestom poslali na start. Poleg tega so napravili napako, ker je bilo kar 16 tekmovalk na progi in je bila gneča zelo velika. Čeplakova je ta čas na zdravstvenem pregledu in le upamo lahko, da ni nič težjega," je pojasnil Wagner.

Zmagala je sicer Američanka Christin Wurth (4:09,45) pred njeno rojakinjo Treniere Clement (4:10,46) in Etiopijko Mestawat Tadesse (4:10,83).