Šport

Ivanišević: Z mano je konec!

Zagreb, 08. 06. 2005 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hrvaška teniška legenda Goran Ivanišević pravi, da se je znašel v težkem finančnem položaju, saj naj bi bil tik pred bankrotom.

Ivanišević je svoj denar vlagal v gradbeništvo in ga izgubil. Sedaj je pred bankrotom (Foto: Reuters)
Ivanišević je svoj denar vlagal v gradbeništvo in ga izgubil. Sedaj je pred bankrotom (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Hrvaška teniška legenda, nekdanji wimbledonski šampion Goran Ivanišević, je v obširnem sredinem pogovoru za tednik Globus priznal, da je v težkem finančnem položaju in tik pred bankrotom, saj so njegove investicije v rodni Hrvaški bolj ali manj propadle.

"Vsaka stvar, kamor sem na Hrvaškem vložil del težko prisluženega denarja, se je izjalovila," je povedal "Zec" in dodal, da se je to zgodilo tudi zaradi korupcije, ki še vedno vlada na Hrvaškem. V zadnjih sedmih letih je Ivaniševič, ki je leta 2001 spektakularno osvojil prestižni Wimbledon, na Hrvaškem svoj denar vložil v številna gradbeniška podjetja, vendar je očitno večino denarja izgubil.

Ivanišević: Na Hrvaškem vlada korupcija

"Nisem član nobene politične stranke, lobija ali vplivne skupine. Nikogar nisem podkupil, na Hrvaškem pa v gradbeništvu očitno velja le to. Tudi moji prijatelji imajo podobne izkušnje, saj niti pasje hiške ne moreš postaviti, ne da bi koga podkupil," se je pritožil 34-letni idol številnih mladih športnikov in obžaloval, da se je sploh spustil v posel, kjer po njegovih besedah ni poštenosti: "V gradbeništvu so 'playerji', ki sem se jim pridružil čez noč, kot da bi se iz vrtca takoj vpisal na fakulteto. Požrli so me kot morski psi."

Goran Ivanišević bo prodal hiši v Splitu, ker si luksuza ne more več privoščiti
Goran Ivanišević bo prodal hiši v Splitu, ker si luksuza ne more več privoščiti FOTO: Reuters

Ivanišević zdaj prodaja hiši v Splitu in šele nato bo ugotovil, v kakšnem minusu je. "Ne maram se vračati v Split. V rodnem mestu nisem bil že več kot pol leta. To je narobe svet," je dejal nekdanji teniški as: "Vse življenje sem sanjal in delal, da bi nekoč mirno živel v svoji hiši v Splitu. Zdaj menim, da to ni več mogoče. Tudi s stanovanjem v Zagrebu sem imel težave, v bistvu je povsod na Hrvaškem enako." "Edini način, da se izognem popolnemu bankrotu, je igranje tenisa v Senior touru," meni priljubljeni Ivanišević.

Že prihodnji teden bo nastopil na turnirju Novi Classics, kjer se bo v Novem Vinodolskem (15. do 18. junij) pomeril z legendarnimi Borisom Beckerjem, Johnom McEnroejem in Thomasom Mustrom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3