Šport

Jež obljublja boljše čase Olimpije

Ljubljana, 06. 02. 2007 17.35 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Delegati skupščine košarkarskega kluba Union Olimpija so za novega predsednika izvolili Jureta Ježa.

Novi predsednik kluba Jure Jež
Novi predsednik kluba Jure Jež FOTO: POP TV

Delegati skupščine košarkarskega kluba Union Olimpija so na izredni skupščini po hitrem postopku izvolili novega predsednika kluba, dva podpredsednika in nove člane upravnega odbora.

Ljubljanski klub bo naslednja štiri leta vodil Jure Jež iz Pivovarne Union, podpredsednika pa bosta Milan Medved (HSE) IN Dušan Mitič (Telekom). Novi devetčlanski upravni odbor poleg predsednika in obeh podpredsednikov sestavljajo še Tomo Štuflek (Mobitel), Peter Vilfan (mesto Ljubljana), Jože Mermal (BTC), Bojan Župevc, Igor Mervič (Spar) in direktor Uniona Olimpije Matjaž Tavčar.

Union Olimpija denar dolguje tudi nekaterih klubom, ki so dosegli suspenz za ljubljansko moštvo s strani Košarkarske zveze Slovenije, grozi pa ji tudi, da ne bo mogla nastopiti na zaključnem turnirju pokala Spar. Novi predsednik obljublja, da bodo stvar uredili do četrtka.

Novi predsednik, sicer komercialni direktor Pivovarne Union, ki je generalni pokrovitelj Uniona Olimpije že od leta 1997, je po izvolitvi zbranim novinarjem povedal: "S podpredsednikoma smo se dogovorili, da bomo klub vodili skupaj, torej kot neke vrste uprava. Prihodnost Uniona Olimpije je svetla, rešitev finančnih zagat pa je z vstopom novih predstavnikov pokroviteljev na dlani. Podpredsednika bosta preko svojih podjetij povečala vložke v klub in prepričan sem, da bo Union Olimpija spet v ponos mestu Ljubljani ter Sloveniji. Pričakujem, da bo klub že v naslednji sezoni dostojno zastopal svoje barve v evroligi in ostalih mednarodnih tekmovanjih," je dejal Jež.

Izredna skupščina Uniona Olimpije, ki je bila prekinjena prejšnji teden, se je končala po vsega devetih minutah. Delegati so v prvih dveh točkah dnevnega reda razrešili nekdanjega predsednika Daga Kralja, ki je odstopil 20. januarja, in člane upravnega odbora ter soglasno izvolili novo vodstvo.

Direktor kluba je prepričan, da je izvolitev Ježa prava rešitev za Union Olimpijo.
Direktor kluba je prepričan, da je izvolitev Ježa prava rešitev za Union Olimpijo. FOTO: Dare Čekeliš

Prihod novega predsednika, predvsem pa vključitev dveh podpredsednikov iz podjetji z večinskim deležem države, kot sta Holding slovenskih elektrarn in Telekom, ter novih članov upravnega odbora, ki prav tako prihajajo iz močnih gospodarskih družb, je pozdravil tudi Peter Vilfan, član upravnega odbora kot predstavnik mesta Ljubljana. "Olimpija bo še naprej živela in mislim, da se bo že v prihodnji sezoni vrnila na pota stare slave. Klub ima zdaj močne temelje za delo v prihodnosti in za sanacijo starih dolgov," je dejal Vilfan.

Direktor Matjaž Tavčar je z razpletom zelo zadovoljen. "To je prava rešitev za Union Olimpijo," je dejal Tavčar, ki je še omenil, da trenutno finančno stanje kluba katastrofalno, saj je na računu zgolj 400 evrov.

SORODNI ČLANKI

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.