Šport

Jeseničani povedli

Ljubljana, 11. 04. 2006 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Hokejisti Acroni Jesenic so v tretji finalni tekmi DP po kazenskih strelih premagali Slavijo in povedli z 2:1 v zmagah.

Hokejisti Acroni Jesenic so v tretji finalni tekmi državnega prvenstva v Zalogu po streljanju kazenskih strelov s 3:2 (1:1, 0:1, 1:0; 1:0) premagali VTZ Slavijo in povedli z 2:1 v zmagah. Moštvi igrata na štiri zmage, naslednja tekma pa bo v četrtek znova v Zalogu.

Jeseničani so do druge zmage prišli po kazenskih strelih
Jeseničani so do druge zmage prišli po kazenskih strelih FOTO: POP TV

Na tretji finalni tekmi sta obe moštvi nastopili okrepljeni z igralcema, ki v finalu še nista nastopila: pri Jeseničanih se je vrnil David Rodman, pri domačih pa Gašper Župan.

Na začetku tekme so pobudo prevzeli gostje, že v sedmi minuti pa je, potem ko sta domačega vratarja preizkusila Tomo Hafner in Luka Žagar, branilce naslova v vodstvo popeljal Boris Pretnar; z lepo podajo ga je dobro zaposlil Tomaž Razingar in vratar Slavije Anže Ulčar je prvič klonil. V osmi minuti sta se s samostojnima prodoroma poizkusila Gregor Polončič na jeseniški in Andrej Hebar na domači strani, bližje golu je bil Založan, a je Robert Kristan njegov strel ubranil. Domači so sredi tretjine imeli dvakrat zapored igralca več na ledu, ob drugi takšni prednosti, ko je na kazenski klopi sedel David Rodman, pa je izkušeni Dejan Kontrec iz bližine poslal plošček za hrbet Kristanu. V zadnji minuti je Hebar ponovil akcijo iz osme, toda jeseniški vratar je bil spet na mestu.

Že v 49. sekundi nadaljevanja pa je Kristan klonil, potem ko se mu je plošček po strelu Jake Avgustinčiča odbil od drsalke v mrežo. Jeseniški vratar je nekaj minut kasneje zaradi debate s stranskim sodnikom dobil še deset minut disciplinske kazni. Gostje nato niso znali izkoristiti številčne prednosti, s streli od daleč je poskusil Sotlar, Ulčar pa je ubranil poskus Pretnarju iz bližine. V 29. minuti bi lahko domači vodstvo povišali, potem ko je Kontrec imenitno zaposlil Jureta Stoparja, toda Kristan je odlično posredoval. Z enako mero je dve minuti kasneje vrnil Pretnar, ko je bil sam pred Ulčarjem, a je zaloški vratar končal kot zmagovalec. Ob koncu tretjine so imeli gostje več kot pol minute na ledu dva igralca več, Založani pa so se s trdno obrambo ubranili.

Zadnji del se je začel podobno kot drugi, le da so do gola že v prvi minuti prišli Jeseničani. Po podaji pred gol je bil Ulčar, ki se je vrgel na plošček, za desetinko prepočasen in hitri David Rodman je plošček pod njim potisnil v gol. Jeseničani so v naslednjih minutah imeli rahlo terensko premoč, toda brez pravega učinka, domači pa so svoje najlepše priložnosti za zmago zapravljali v trenutkih, ko so imeli trikrat po dve minuti moža več na ledu, vendar so bile njihove akcije nenevarne, tudi takrat, ko so bili pol minute z dvema več. Tekma se je po 60 minutah končala neodločeno, tako da so prvič v finalu o zmagovalcu odločali podaljški.

Oleg Naumenko za goste in Hebar sta bila nevarna na začetku dodatnih desetih minut igre, ob odprti igri pa so bili nevarnejši Jeseničani. V obdobju med 57. in 59. minuto so domače stisnili pred njihova vrata, toda strele Naumenka in Polončiča je Ulčar z zadnjimi močmi ubranil. Minuto pred koncem bi lahko junak tekme postal Avgustinčič, vendar je bil zbran tudi Kristan. Pri kazenskih strelih je gostujoči vratar ubranil poskusa Blaža Emeršiča in Avgustinčiča. V zadnji seriji so bili tako v prednosti gostje, Kontrec bi moral zadeti, a je streljal mimo gola in zmaga je odšla na Gorenjsko.

Ledena dvorana Zalog, gledalcev 900, sodniki: Iskra (Bled), Poženel (Jesenice), Lešnjak (Ljubljana)
Strelci: 0:1 Pretnar (Razingar, Krajnc, 7.), 1:1 Kontrec (16.), 2:1 Avgustinčič (21.), 2:2 D. Rodman (Terlikar, 41.); kazenski streli: Šlamiar, Hebar za VTZ Slavijo, Razingar, Naumenko, Polončič za Acroni Jesenice
Kazenske minute: VTZ Slavija 18, Acroni Jesenice 20 + 10

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.