Šport

Jeseničani v avstrijski ligi?

Dunaj/Jesenice, 08. 05. 2006 10.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vse kaže, da bodo hokejisti Acroni Jesenic v sezoni 2006/07 sodelovali v avstrijski hokejski ligi EBEL.

Jeseničani se bodo borili tudi v avstrijski ligi
Jeseničani se bodo borili tudi v avstrijski ligi FOTO: POP TV

Vodstvo hokejskega kluba Acroni Jesenice se je o sodelovanju z vodstvom Erste Bank Eishockey Lige (EBEL) pogovarjalo na sestanku minuli teden in EBEL je v sporočilu za javnost zapisala, da se Jeseničani strinjajo z vsemi pogoji za sodelovanje v ligi. Dokončna odločitev bo znana na sestanku lige v začetku junija.

Vodja lige Christian Feichtinger je potrdil, da so Jeseničani bližje ligi, kot to razkriva skopo sporočilo za javnost. "Tako vodstvo lige kot tudi avstrijska hokejska zveza se trudita za sodelovanje slovenskih prvakov. Čaka nas še precej urejanja papirjev, tudi pisno morajo Jesenice potrditi dogovore, vendar vse poteka v pozitivnem ozračju. Tudi avstrijski klubi so za igranje Jesenic in če se bodo aktivnosti tudi v bodoče razvijale na ta način, bomo junija formalno potrdili nastop Jesenic, odločitev pa bo verjetno znana že prej," je med drugim dejal Feichtinger.

V EBEL so med vrsticami razkrili, da za sodelovanje ni praktično nikakršnih ovir več in da bodo železarji skoraj zanesljivo osma ekipa v EBEL. "Veseli smo, da so Jesenice zraven."

Močno pa so sodelovanju z Avstrijci naklonjeni tudi v gorenjski Meki hokeja na ledu, kjer imajo tradicionalno dobre odnose s koroškima klubskima velikanoma avstrijske lige KAC iz Celovca in VSV iz Beljaka. Jeseniški klub je že pred časom najavljal to potezo, z njo pa se strinjajo tudi navijači. V anketi na spletni strani kluba namreč kar 73 odstotkov vprašanih podpira nastop Jesenic v avstrijski ligi, 16 odstotkov jih podpira igranje v avstrijski ligi, vendar so mnenja, da bi morali v njej igrati tudi ostali najkakovostnejši slovenski klubi, le deset odstotkov pa jih je proti.

SORODNI ČLANKI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.