Šport

Jeseničani v EBEL

Jesenice, 12. 06. 2006 21.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Hokejisti kluba Acroni Jesenice bodo lahko nastopili v avstrijski ligi EBEL. S pripravami naj bi začeli 20. junija.

Jeseničanom je HZS dokončno dovolila nastop v Avstriji.
Jeseničanom je HZS dokončno dovolila nastop v Avstriji. FOTO: POP TV

Hokejski klub Acroni Jesenice bo v naslednji sezoni lahko nastopil v avstrijski ligi EBEL (Erste Bank Eishockey Liga). Kot je sporočila Hokejska zveza Slovenije, je predsedstvo HZS na razširjeni 27. seji sprejelo sklep, da dovoljuje sodelovanje jeseniškemu klubu v avstrijski ligi, s čimer je za ekipo državnih prvakov padla zadnja ovira za nastop v tekmovanju, za katerega so v dogovorih že našli skupen jezik s prireditelji z druge strani Karavank. Takšno odločitev je bilo mogoče pričakovati, potem ko je predsedstvo HZS že konec maja na izredni seji Acroni Jesenicam odobrilo nastop in nadaljevanje pogovorov z vodilnimi v avstrijski hokejski ligi.

"Mi smo zelo zadovoljni in veseli, da smo danes uspeli dobiti soglasje HZS za nastop naše ekipe v prvenstvu Avstrije. Morda sem bil presenečen nad posameznimi izjavami nekaterih predstavnikov, predvsem ljubljanskih klubov, vendar smo jim razložili, da bomo nastopali tudi v domačem prvenstvu, enako resno kot v Avstriji. Trenutno sestavljamo moštvo, danes smo imeli že nekaj pogovorov z igralci. Če bo vse po sreči, 20. junija začnemo s pripravami, sezona pa se je za nas že pričela. Trener je določen, vendar bomo njegovo ime objavili takoj, ko bo podpisana pogodba z njim. Pred nami je že tudi sporazum s HD Mladi Jesenice in glede na današnje dobro sodelovanje že na sestanku v Ljubljani nam tudi tukaj dobro kaže," je dokončno zeleno luč za svoje moštvo ocenil predsednik jeseniškega kluba Pavel Rupar.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.