Šport

Jolanda Čeplak bo tekla 'po svoje'

Atene, 18. 08. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska rekorderka, na katero javnost polaga velike upe za še eno olimpijsko medaljo, je dejala, da bo tekla v svojem ritmu.

Svetovna dvoranska rekorderka Jolanda Čeplak je pred prvim nastopom na olimpijskih igrah v Atenah na novinarski konferenci slovenske reprezentance dejala, da bo v grški prestolnici tekla v svojem slogu.

Jolanda Mutolo dobro pozna in pravi, da se je ne boji in se ne obremenjuje sploh z mnenjem ostalih
Jolanda Mutolo dobro pozna in pravi, da se je ne boji in se ne obremenjuje sploh z mnenjem ostalih FOTO: Reuters

"Zavedam se, da lahko posežem zelo visoko, po kvalifikacijskem teku pa mi bo že nekoliko lažje. Toda tudi polfinalni tek ne bo lahek, v finalu pa niti čas 1:56,00 verjetno vnaprej ne zagotavlja zmage" je dejala Čeplakova.

"Na OI je veliko dobrih tekačic, ne le branilka olimpijskega naslova Maria de Lourdes Mutola. Tudi nje se ne bojim, gotovo pa se tudi ona ubada z mano in mojim načinom teka. Vse tri Rusinje, ki bodo nastopile na OI in so tekle hitreje od mene v tej sezoni, sem letos že premagala. Rusinje sicer, tako kot tudi v tej sezoni, izredno dobro tečejo na domačem prvenstvu, na večini ostalih tekem pa se na DP doseženim časom ne približajo."

Jolanda zatrjuje, da bo dala vse od sebe (Foto: Reuters)
Jolanda zatrjuje, da bo dala vse od sebe (Foto: Reuters) FOTO: Reuters

Čeplakova, evropska prvakinja na prostem in v dvorani, je že nastopila na OI leta 2000 v Sydneyju, vendar pa je tedaj tekla le v štafeti 4 X 400 m. "Zame bodo igre v Atenah prve prave olimpijske. Nastopa se že zelo veselim. Dobra popotnica je zmaga na zadnjem mitingu 31. julija v Belgiji, kjer imela močno konkurenco. Ta dosežek mi v resnici veliko pomeni. Čas 1:57,00 je lep obet za letošnje OI. Gotovo pa ne bom ponovila spodrsljaja iz Birminhgama, kjer sem začela prepočasi in nato v zaključku nisem imela nobenih možnosti za zmago."

Pred OI je bila ena izmed osrednjih tem, poleg počasne gradnje objektov, tudi velika vročina, ki naj bi bila v času iger. "Pogoji so povsem pričakovani. Ta čas v Atenah ni tako vroče, kot so napovedovali. Poleg tega me vročina ne moti. Dokaz za to je bil tudi moj uspešen nastop v Dohi v Katarju. Tudi 43 stopinj Celzija me ne bi vrglo iz tira."

Za Jolando bomo že jutri držali pesti
Za Jolando bomo že jutri držali pesti FOTO: POP TV

Čeplakova, ki je na OI prišla danes (sreda) ob 14. uri, bo izmed slovenskih atletov edina nastanjena izven olimpijske vasi, v apartmajskem naselju v neposredni bližini stadiona; podobno so v bližini tekmovališča našli nastanitve tudi slovenski jadralci. "Stanovanje je tako blizu stadiona, slabih sto metrov, da bom lahko na tekmo prišla peš. Poleg mene bodo v apartmajih bivali še nekateri britanski športniki, pred finalnim nastopom pa se mi bo pridružil še mož Aleš. Na stadionu me bodo spodbujali številni navijači iz Velenja, Celja in drugih slovenskih krajev," je zaključila Čeplakova in dodala, da se ne obremenjuje s slovensko javnostjo, ki od nje pričakuje medaljo, saj ima tudi sama zelo visoke cilje.