Šport

Joshua se posmehuje Wilderju: Bolj sem možat od njega, on pa je ...

London, 19. 04. 2020 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po bolečem februarskem porazu Deontaya Wilderja proti Tysonu Furyju se je aktualni boksarski svetovni prvak težke kategorije po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO Anthony Joshua še uspel vzdržati komentarjev na Američanov račun, zdaj pa si je 'Bronastega Bombarderja' privoščil z obrestmi.

Predvsem zaradi Wilderjevega izgovora, da je dvoboj z 'Gipsy Kingom' (Tyson Fury, op. p.) med drugim izgubil zaradi 18 kilogramov težkega kostima, v katerem se je ob predstavitvi sprehodil do ringa.

"O, da, da ... Iz predala sem izvlekel dolg seznam stvari, ki sem jih nameraval deliti z boksarskimi navdušenci. Veliko tega bi lahko povedal o Deontayu Wilderju, a človeka se ne 'udarja', dokler je na tleh.  In ravno ta izgovor o kostimu je bil eden od tistih, ki mi je, tako kot večini športne javnosti, v prvem trenutku zvenel kot neslana šala," je v pogovoru za podcast SI Boxing dejal Anthony Joshua, ki je torej dva meseca pozneje le sprostil 'zavore' in se pridružil kolektivnemu posmehu na Američanov račun.

Aktualni boksarski svetovni prvak težke kategorije po štirih verzijah Anthony Joshua se je pošteno lotil konkurenta Deontayja Wilderja.
Aktualni boksarski svetovni prvak težke kategorije po štirih verzijah Anthony Joshua se je pošteno lotil konkurenta Deontayja Wilderja. FOTO: AP

"Menim, da sva midva z Wilderjem iz drugačnega testa. On je tisto, čemur radi pravimo ... Začne se na črko 'b' in konča s 'h' (predvidevamo, da veste, za katero grdo besedo v angleškem jeziku gre, op. p.). Midva si nisva niti malo podobna, saj sem jaz precej bolj možat od njega. Običajno v javnosti ne govorim s**nja, to sem storil le v dveh primerih, ko sem se sporekel z Dillianom Whyteom in Jarrellom Millerjem. Če ta del izvzamemo, sem ambasador tega športa. Trudim se biti 'čist' in na najbolj vzoren način predstavljati svoje sponzorje in DAZN tako, kot si to zaslužijo. Vselej se poskušam ograditi od tipičnih stereotipov za boksarja težke kategorije. Težko je, toda tudi jaz, ko je to treba, znam pokazati zobe in stopiti zunaj lastnih standardnih okvirjev," je zaključil aktualni lastnik štirih šampionskih pasov v težki kategoriji.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

CityApp Cmart Cities
20. 04. 2020 15.46
+1
Joshua je res športno sprejel poraz. Ni iskal izgovorov in je v povratnem obračunu pokazal, kako se vrne šampijon. Po moje Wilder še danes ne spi zaradi tiste brisače. Bo pa Imel tudi Wilder možnost pokazat, iz kakšnega testa je. Klavzula je že aktivirana.
HumanNOTsheep
19. 04. 2020 19.17
-2
Primitivn šport za primitivne ljudi
GREGA RIHTAR
19. 04. 2020 17.41
-3
Dvoboj AJ-ja ter Wilderja ne bi trajal niti minuto. Wilder bi se posedel v nekaj manj kot 20 sekundah...
WHITEY
19. 04. 2020 17.07
+1
Boksarji so bili..Ali,Lenox Lewis, Tyson!... Ta generacija sedaj so pa kot deklice iz kakšnega kozmetičnega salona!..
Mirko Golubovi?
19. 04. 2020 09.40
+7
Zdaj špilaj heroja po La-ju s čikitami.
lookaaa
19. 04. 2020 08.22
+1
joshua je bil vedno dzentemen!
Watson
19. 04. 2020 11.25
+2
to niti ti ne veš kaj pomeni kar si napisal..