Šport

Jure Košir in Andrej Miklavc bosta v Naganu štartala na medaljo

Ljubljana, 28. 01. 1998 18.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Najvišje ambicije v slovenski moški alpski smucarski reprezentanci, ki se je pred odhodom v Nagano predstavila v Ljubljani, imata slalomista Jure Košir in Andrej Miklavc, ki bosta na Japonskem štartala na medaljo.

Za ostale clane reprezentance bo nastop na Japonskem bolj priloznost za dosego dobrih uvrstitev kot boj za medalje. V slalomu si je nastop dokoncno zagotovil tudi Matjaz Vrhovnik, Jernej Koblar pa v superveleslalomu in kombinaciji. Aleš Brezavšcek in Peter Pen imata zagotovljen nastop v smuku in ce jima bo šlo dobro, tudi v kombinaciji. V najtezjem polozaju sta Drago Grubelnik in Mitja Kunc. Oba sta kandidata za nastop v tehnicnih disciplinah, a si bosta morala mesto zagotoviti v internih reprezentancnih kvalifikacijah. Direktor alpske reprezentance Tone Vogrinec je ze napovedal, da nastop nikomur ne bo podarjen in da se lahko zgodi, da kdo v Naganu sploh ne bo nastopil, po drugi strani pa sta po Vogrincevem mnenju za vsak primer lahko tudi rezerva, ce se kdo poškoduje in Slovenija na ta nacin ponovno izpolni kvoto.

Prihodnji teden se bo predstavila tudi slovenska zenska reprezentanca, ki v tem tednu tekmuje za tocke svetovnega pokala v Skandinaviji.

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.