Šport

Jure na novi preizkušnji

Oisterwijk, 01. 09. 2006 16.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Ekstremni kolesar Jure Robič se udeležuje ultramaratonske preizkušnje na Nizozemskem.

Na startu
Na startu FOTO: Milan Tomažin
Jure Robič
Jure Robič FOTO: Milan Tomažin

Uro in pol pred startom ultramaratonske preizkušnje Le Tour Ultime ali Tour v eni etapi je bilo v ekipi čutiti pozitivno napetost. Jure Robič si je s pomočjo zdravnika Mateja Svetca in fizioterapevta Ivana Breznika polepil najobčutljivejše dele telesa in jih tako zaščitil pred odrgninami in žulji, telo nahranil z ogljikovimi hidrati in tekočino, in se tudi psihično pripravil na start. "Rad vaju imam, držita pesti zame," je po telefonu sporočil ženi Petri in sinu Nalu, ki bosta dirko spremljala doma.

Jure je odločen dirko odpeljati na vso moč. Načrt je v prvih 32 urah prevoziti slabih 1.000 kilometrov, potem pa si bo privoščil dve uri počitka - od tega eno uro in pol spanja - na vsakih 22 ur dirkanja. S tem tempom bi dosegel približno podoben čas kot ob lanski zmagi, kljub temu da ga letos čaka še en prelaz v Pirenejih več. Povzpeti se bo namreč moral na najvišjo točko dirke, na 2.115 metrov visoki Tourmalet.

Stopalo Jureta Robiča pred dirko
Stopalo Jureta Robiča pred dirko FOTO: Milan Tomažin


KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.