Šport

Kanadčani se ne dajo

East Rutherford, 22. 05. 2003 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mogočni racmani iz Anaheima bodo morali še dva dni počakati na svojega tekmeca v velikem finalu severnoameriške hokejske lige NHL. V finalu vzhodne konference je namreč po šestih tekmah izid izenačen na 3:3, saj je Ottawa na zadnji tekmi v gosteh po podaljšku z 2:1 premagala New Jersey. Odločilna sedma tekma bo jutri v Ottawi.

Potem ko so zaostajali že z 1:3 v zmagah, so hokejisti Ottawe zmogli preobrat in izsilili še sedmo tekmo finala na Vzhodu.

Odločitev o tem, da bo za dokončno zmago potrebna še sedma tekma, je padla v 15. minuti podaljška. Marian Hossa je preigral branilca domačih Scotta Stevensa in podal Vaclavu Varadi. Vratar Vragov Martin Brodeur je njegov strel še ubranil, ni pa mogel preprečiti zadetka Chrisa Phillipsa. "Vse se je nekako odprlo pred mano. Nisem bil povsem na pravem mestu, ampak plošček je kar čakal name. Najprej nisem niti opazil, da sem zadel, dokler niso začeli ostali proslavljati," je strelec zmagovitega zadetka opisal akcijo, ki je kanadskemu moštvu zagotovila najmanj še eno tekmo v letošnji končnici. V rednem delu tekme je po prvi tretjini brez zadetkov v drugi goste v vodstvo ob številčni prednosti popeljal Radek Bonk, izenačil pa je na začetku zadnjega dela igre Joe Nieuwendyk. Ob koncu tekme in v podaljških pa se je izkazal vratar gostov Patrick Lalime, ki je nekajkrat preprečil zadetek in uvrstitev New Jerseyja v finale. Potem ko je ob treh porazih svoje ekipe prejel deset golov, je bil na zadnjih dveh tekmah precej bolj razpoložen in je moral le še dvakrat po plošček v svojo mrežo.

Po dveh zaporednih porazih so zdaj v slabšem položaju Vragi, ki so izpustili iz rok že dva zaključna ploščka za uvrstitev v finale. "To je bila ena od tistih noči. Kaj pa naj storimo? Nekaj je dobrega, nekaj slabega. Dobro je morda samo to, da imamo še vedno možnost," je bil po porazu filozofsko razpoložen napadalec domačih John Madden.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3