Šport

Kanadski košarkarski eksperiment je v drugo deloval odlično

New York, 23. 10. 2021 05.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Sebastijan Kopušar
Komentarji
0

Celticsi so delovali izrabljeno po sredinem porazu v New Yorku, ko so padli šele po dveh podaljških, Raptorsi so pozabili na bledo predstavo v domači dvorani. S trdo igro in vztrajnimi skoki so strli tekmece in zmagali za krepkih 32 točk (115:83).

Novinec  Scottie Barnes (desno) se je s Fredom VanVleetom veselil svoje odlične igre.
Novinec Scottie Barnes (desno) se je s Fredom VanVleetom veselil svoje odlične igre. FOTO: AP

"Igrali smo res čvrsto, na igrišču smo dosegali vse, kar smo hoteli. Sploh naša obramba je bila odlična," se je smejalo trenerju Nicku Nursu, ko so njegovi varovanci poraz v domači dvorani pustili doma in v Bostonu zaigrali kot prerojeni. Tik pred tekmo je v prvi peterki Gorana Dragića (5 točk, podaja, skok, ukradena žoga) zamenjal z Garyjem Trentom mlajšim (20 točk, podaja, 3 skoki, 4 ukradene žoge). "To je bila menjava v zadnji minuti, hoteli smo, da ima Goran žogo v rokah z drugo peterko. Trent pa se je pokazal za dobro izbiro," je pojasnil svojo odločitev. Mladi branilec je z energično igro v napadu in obrambi poživil ekipo, prodori pod obroč pa so prinesli štiri od njegovih sedmih zadetkov. "Naredim to, kar trener zahteva od mene. Skušam biti čim boljši v obrambi. Igrati moraš odločno, čvrsto. Če sodniki piskajo (prekrške), pač piskajo, če ne, ne," ni zahajal globoko v filozofijo košarke.

Goran Dragić vs Boston
Goran Dragić vs Boston FOTO: Sofascore.com

Med srečanjem je spodbujal novinca Scottia Barnsa (25 točk, podaji, 13 skokov) "ne morejo te ustaviti, ti si težava". Nadarjeni mladenič je navdušil tudi komentatorja Bostona, ki sta ga označil za "krajo z letošnjega nabora", strokovni štab Toronta ga je izbral kot četrtega igralca. Ne samo dvojni dvojček, tokrat njegove podaje na slepo niso bile povsem brez cilja, energični skoki pod obročem so spravljali domačo obrambo v obup. "Igral je odlično, z več zbranosti, čakal je na svoj trenutek in prodiral do obroča, ali metal iz skoka. Nocoj je našel svoj ritem. Garal je tudi v obrambi, kjer so visoki Raptorsi zasenčili večino Celticsov, še največ življenja je pokazal Jayson Tatum (18 točk, 4 podaje, 6 skokov, blokada, 5 izgubljenih žog). Jaylen Brown (9 točk, 4 skoki) je bil po eksploziji v New Yorku s 46 točkami tokrat komaj opazen, tudi on je izgubil pet žog, skupaj so jih Celticsi zapravili kar 25.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kanadski odločni skok h košarki brez določenih igralnih položajev in brez pravega centra je v drugi tekmi deloval odločno in odlično. Zasedba, v kateri je dve tretjini igralcev visokih med 200 in 206 centimetri, je zaprla pot do obroča, tokrat niso imeli takšnih lukenj kot v sredo, ko se je rezervni krilni center Washingtona Montrezl Harrell mastil pod obročem in jim nasul kar 22 točk. Igra Toronta tudi tokrat ni bila lepa na oko, veliko metov je bilo še vedno razglašenih, Fred VanVleet (11 točk, 9 podaj, 4 skoki, 3 ukradene žoge, blokada, 4 izgubljene žoge) in OG Anunoby (14 točk, 3 podaje, 5 skokov) sta zadela le 7 od 28 poskusov. A to tokrat ni bila težava. "Če zgrešiš veliko metov, je na voljo veliko žog za pobiranje. Pod koš pošlješ veliko velikih teles," se je med smehom na pol šalil Nurse. "Igrali smo z veliko volje in veliko truda, fantje so res garali. Poleg tega smo nekajkrat na igrišču imeli prednost z višino."

Vrnitev Dragića k vodenju druge peterke, kot je v prejšnji sezoni počel v Miamiju, se je izkazala za dobro izbiro, saj je ta v prvi četrtini prinesla val sveže energije in ustavila nalet Bostona ter izenačila tekmo. Tako so postavili ton srečanju, ki so se ga nalezli vsi Raptorsi. Besede Nursa, da so z menjavo želeli "obema igro narediti bolj udobno, Trent se bo hranil z več žogami, Goran jo bo imel več v rokah v drugi enoti, ki je posebej dobro igrala v prvem polčasu," kažejo, da bo to morda pogosta izbira v prihodnjih tekmah. Naslednja je že v soboto zvečer, ko v goste prihaja Dallas Luke Dončića. "Upam, da ne bomo preveč samozadovoljni z zmago. Če igramo na svoj način, lahko zmagamo proti komerkoli. Jutri nas čaka naporna tekma, verjetno bomo segli globoko na klop," je napovedal Nurse. Barnes pa se ni bal utrujenosti "Imam še mlade noge, to name ne bo vplivalo."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.