Šport

Kauzer drugi v kvalifikacijah

Tacen, 07. 07. 2007 21.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V Tacnu so se s kvalifikacijami začele tekme slalomistov na divjih vodah. Slovenec Kauzer je privozil drugi čas.

Najboljši slalomisti na divjih vodah so s kvalifikacijami začeli tekmo svetovnega pokala v Tacnu. Kvalifikacije so bile za slovenski tabor uspešne. Večini čolnov se je namreč uspelo prebiti v polfinale, evropski podprvak kajakaš Peter Kauzer je zaostal le za Američanom Scottom Parsonsom, Dejan Kralj je bil deseti, tretji član zlate evropske ekipe Jure Meglič pa se je v polfinale uvrstil z 29. mestom.

V Tacnu so se zbrali najboljši slalomisti na divjih vodah.
V Tacnu so se zbrali najboljši slalomisti na divjih vodah. FOTO: POP TV

V nedeljskem polfinalu pa bodo nastopili tudi kanuisti Jošt Zakrajšek, Dejan Stevanovič in Marko Mihelič, kajakašice Nina Mozetič, Urša Kragelj in Eva Terčelj ter kanuistična dvojca Simon Hočevar in Aljaž Kulovec ter Nejc Višnar in Blaž Jarc.

V moškem K-1 je bil najhitrejši Američan Scott Parsons, ki je Kauzerja, vodilnega po prvi vožnji kvalifikacij, prehitel za 0,37 sekunde. Kralj je bil po prvi vožnji z dvema kazenskima sekundama na 29. mestu, s petim časom druge proge pa kvalifikacije končal na desetem mestu. Po prvi vožnji je odlično kazalo Megliču, ki je imel šesti čas, s 44. časom druge vožnje pa je bil 29. med 64 kvalifikanti. V nedeljskem polfinalu jih bo nastopilo 40.

"Domača proga je bila tokrat prednost zame. Druga vožnja je bila nekoliko slabša kot prva, a vseeno na visokem nivoju. Jutri bo tekma poglavje zase, polfinale in finale sta povsem drugo kot kvalifikacije, v mojem nastopu pa je še nekaj rezerve. Jutri grem na polno," je bil po kvalifikacijah zgovoren Kauzer.

V ženskem kajaku je s progo najbolje opravila Čehinja Štepanka Hilgertova, Nina Mozetič je bila odlična peta (+9,65; 2), dobro se je odrezala tudi Urša Kragelj, ki je kvalifikacije končala na 12. mestu (+17,40; 8), Eva Terčelj je bila 30. (+63,71; 4). Mozetičeva in Kragljeva bosta nastopili v nedeljskem polfinalu.

Med dvojci se je v polfinale uspelo prebiti dvema slovenskima posadkama. Simon Hočevar in Aljaž Kulovec sta bila odlična peta, v drugi vožnji sta bila celo najhitrejša, več težav pa sta imela v prvi, ko sta si pridelala štiri kazenske sekunde in bila 13. Za najhitrejšima, Slovakoma Petrom in Pavlom Hochschornerjem (0) pa sta zaostala 9,41 sekunde. Nejc Višnar in Urban Jarc (6) sta se z desetim mestom zanesljivo uvrstila v nedeljski polfinale, v katerem bo nastopilo 15 posadk, Luka Slapšak in Blaž Oven (6) pa sta na 16. mestu polfinale zgrešila za le 3,24 sekunde.

Prireditelji so imeli v drugem delu kvalifikacij, v katerem so nastopili kanuisti in kajakašice, ogromno težav z merjenjem časa, tako da uradnih rezultatov v kategoriji C-1 niso objavili. V nedeljski polfinale pa so se uvrstili vsi trije Slovenci, Dejan Stevanovič, Jošt Zakrajšek in Marko Mihelič.

V nedeljo najboljše v posameznih disciplinah čaka nastop v polfinalu, po deset najboljših pa bo popoldne nastopilo še v finalih, organizatorji pa obljubljajo, da bo drugi dan tekmovanja v Tacnu manj težav z merjenjem časa, ki jo je danes kanuistom in kajakašicam pošteno zagodlo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.