Šport

Kazen za premierligaše, ki so želeli v Superligo

Anglija, 10. 06. 2021 11.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Angleška premier liga (Premier League) in angleška nogometna zveza (FA) sta s skupno uradno izjavo sporočili višino kazni, ki sta jo naložili šestim angleškim prvoligašem, ki so sodelovali pri snovanju Superlige, ter kazen za morebitne prihodnje poskuse podobnih dejanj.

Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United in Tottenham Hotspur bodo morali plačati kazen v skupni vrednosti 22 milijonov funtov (približno 25,5 milijona evrov) oziroma vsak klub približno 3,6 milijona funtov (približno 4,2 milijona evrov). Denar bo namenjen razvoju nogometnih akademij, investicijam v podporo navijačem, ki so se Superligi odločno uprli, ter nogometu na neprofesionalnem nivoju. Glede na premoženje, ki ga klubi odštevajo za nakupe igralcev ter njihove plače, se otoški mediji že sprašujejo, ali je kazen za bogate klube dovolj visoka ali gre zgolj za simboličen znesek.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Angleški nogometni organizaciji sta v izjavi sporočili še kazen za morebitno prihodnjo odločitev klubov za sodelovanje pri podobnih projektih, kot je Superliga. Vsak klub, ki se bo odločil za kaj takega, bo moral plačati 25 milijonov funtov kazni (29 milijonov evrov) ter sprejeti odbitek 30 točk na ligaški lestvici, kar bi klube verjetno bolj kot denar odvrnilo od podobnega početja.

Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Sisoje
10. 06. 2021 14.24
-4
Zanimivo ! Kaznovani tisti ki so se pokesali, a tisti ki so organizirali pa bodo verjetno nagrajeni a ne kaznovani. Toliko o Ceferinu in skakanju po tabloidih kako ih bo UEFA kaznovala , vrgla v 4 ligo, finančno olupila...... bla, bla, bla.... Agneli bo ostal njegov prijatelj celo bo dobil opravičilo in za rundo bo dobil. Eto toliko o poštenosti UEFE, lih včeraj berem da ena ekipa latvijski Ventspils zaradi dogovarjanja tekem... je dobila sedem let prepovedi nastopanja v evropskih pokalih. Po moje je Superliga tezji prekrsek al ajd, Ceferin je v igri.
tekač
10. 06. 2021 14.08
+1
No Angleži imajo vsaj ja...a. V Italiji in Španiji pa tudi UEFA pa samo gledajo. Pravilno bi bilo vsaj da jih opozorijo.....