Šport

Klopp: Dlje časa ko smo ločeni, težje je

Liverpool, 14. 04. 2020 09.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener aktualnega evropskega klubskega prvaka Liverpoola Jürgen Klopp priznava, da je sodobna tehnologija v mnogih zadevah olajšala človekov vsakdan, a da mu kljub temu manjka pristnejši stik s svojimi varovanci na in ob nogometni zelenici. "Že da jih lahko vidim za pet minut prek videokonference, mi polepša dan," smeje pravi karizmatični nemški strokovnjak.

Jürgen Klopp podobno kot njegovi varovanci zadnje tedne preživlja v karanteni in komaj čaka, da se treningi 'v živo' vrnejo v ustaljene tirnice. "Nikoli si ne bi mislil, da bom ob virtualni vadbi s fanti toliko užival. Že ko jih vidim oziroma slišim za kakšno minuto, mi polepša dan. Težko je biti zaprt v karanteni in razmišljati s trezno glavo, saj nenehno razmišljaš o tem, kako lepo bi se bilo vrniti v trening kamp na Anfield in fante videti v živo. Toda tako pač je," je za uradno klubsko spletno stran uvodoma dejal trener Liverpoola, ki pravi, da je pomirjen, ko vidi igralce, da so kljub trenutnim razmeram uspeli ohraniti pozitiven duh. 

"Skušamo se zabavati na drugačen način. Vidim, da so fantje resni, maksimalno profesionalni, kar je edino pravilno. Ne nazadnje to tudi pričakujem od njih, saj nikoli ne veš, kdaj se bo vse skupaj nadaljevalo. Zaradi njihovih edinstvenih značajev jih še toliko bolj pogrešam," priznava Jürgen Klopp in v isti sapi dodaja: "Ljudje zmotno mislijo, da se s sodobno tehnologijo da zamenjati pristen človeški stik, pogovor ali karkoli tretjega ... Težko je ohranjati odnose na razdaljo, a bomo že preživeli. Kljub vsemu smo lahko hvaležni, da imamo vse to. Predstavljajte si, kako bi bilo, če bi imeli tako razvito informacijsko tehnologijo denimo v 80. letih prejšnjega stoletja. Pa ne zaradi nogometa, temveč zaradi ohranjanja socialnih stikov. Moram priznati, da je to velika razlika v primerjavi s prejšnjimi časi."                                                                                                                                                                                                       

Strateg Liverpoola Jürgen Klopp priznava, da pogreša svoje varovance.
Strateg Liverpoola Jürgen Klopp priznava, da pogreša svoje varovance. FOTO: AP

Klopp ob koncu poudarja: "Trenutno smo v takšnem stanju, da nam ne preostane nič drugega, kot da še naprej uporabljamo prednosti sodobne tehnologije. Toda dlje časa ko smo ločeni, težje je. Vsaj zame je, ker fantov ne morem videti v živo, jih objeti, se z njimi normalno pogovoriti ... A da ne bo nekdo pomislil, da imam težave s sprejemanjem dejanskega stanja. Vse skupaj sprejemam 100-odstotno, brez zadržkov in v upanju, da se naša življenja kmalu vrnejo v ustaljene tirnice."

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kokicas
14. 04. 2020 18.03
+9
Oh jurgen sploh tudi za nas navijače vsak dan težje ker ni nobenega športa nikjer
samomojemnenje
14. 04. 2020 14.24
+8
Klopp je velik človek, velik trener in velik pedagog. Škoda bi bila za Liverpool velika, če bi odšel in prevzel Elf. Bi pa Elf z njim veliko pridobil. Zame najboljše pa bi bilo, če bi prišel v Barco.
meskic
14. 04. 2020 15.19
-9
Klopp potrebuje vec kot 10 novih igralcev, da kaj vrednega osvoji, sicer pogori po celi crti. Smo videli proti Atleticu, kako pogori, ko mu vzames samo prvega golmana Liverpoola, Alisona.
samomojemnenje
14. 04. 2020 15.53
+9
Dober golman pomeni danes skoraj pol ekipe. Vsak trener potrebuje nekaj časa, da uigra ekipo. Da jih bo Atletico izločil, se je dalo slutiti že par tednov prej, ko je forma padla in so se mučili proti bunkerju tudi v domači ligi. Kaj moreš, enkrat dobiš, enkrat izgubiš. Tak je šport.
Sisli288
14. 04. 2020 17.30
+9
meskic kaj je pa vredna lovorika? osvojil je ligo prvakov, svetovno klubsko, super pokal.... na 99% osvojitve lige je.. Kaj še more osvojit? Raje se za veliki Bayern sekiraj, ki iz leta v leto pada v evropi
meskic
14. 04. 2020 18.45
-4
er0nixx
15. 04. 2020 10.00
+3
Kak pa da ne propada? V ligi prvakov nikam ne pride... Toto bogo nemško ligo nekak vozijo.... Malo morgen... Bayern je svetlobna leta za evropsko elito
meskic
15. 04. 2020 13.50
-5
Liverpool je ze propadel letos v ligi prvakov, Bayern pa je ze 1/4 finalu.