Šport

Klopp meni, da Liverpool še ni pripravljen osvojiti Lige prvakov

Budimpešta, 11. 03. 2021 09.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov na Puskas Areni v Budimpešti si je Liverpool zanesljivo zagotovil napredovanje v četrtfinale omenjenega tekmovanja. Dva gola prednosti iz prejšnje tekme in skupno 4:0 je bil rezultat, ki je nemočni RB Leipzig izločil, Liverpool pa že tretjič v štirih letih popeljal v četrtfinale elitnega tekmovanja.

Zmaga nad RB Leipzigom z 2:0 – v 71. minuti je zadel Mohamed Salah, tik zatem pa še Sadio Mane – je Liverpool popeljala v četrtfinale elitnega tekmovanja. Jurgen Klopp je na vprašanje, ali razmišlja o vnovični osvojitvi lovorike, dejal, da je o tem smešno razmišljati, in opozoril, da v takšnem tekmovanju igraš zato, ker ga želiš osvojiti. Klopp dodaja, da bo žreb, ki se bo odvijal 19. marca, odločil naslednjega tekmeca in da tekma vsekakor ne bo majhen zalogaj.


Opozoriti velja, da redse v domači Premier ligi pestijo številne težave (šest zaporednih porazov jih trenutno uvršča daleč za mesti, ki vodijo v skupinski del Lige prvakov), in ravno zaradi tega sta jim včerajšnja zmaga ter napredovanje vlila novih moči. Pristop in raven igre, ki smo jo imeli nocoj, sta bila res dobra, dobro smo sodelovali, kljub nekaj zamujenim priložnostim iz prvega polčasa, je bil navdušen Klopp. Poleg tega je izpostavil igro Brazilca Fabinha na sredini, ki je bil, kot je dejal, agresiven, pozitiven in zaupanja vreden. "Noben igralec ni imel nad igro večjega vpliva kot on," je še dejal Liverpoolov strateg. Preprosto smo igrali na neki drugi ravni. 27-letni vezist je moral zaradi poškodb Virgila van Dijka in Joeja Gomeza večino sezone igrati na položaju sredinskega bočnega branilca. "Na tem položaju je eden najboljših na svetu, kar je jasno – ne samo obrambno, ampak tudi ustvarjalno. Za nas je tako pomemben," je še dodal Klopp.

Fabinho
Fabinho FOTO: AP

Liverpoolovo igro je pohvalil tudi strateg poražene ekipe Julian Nagelsmann in dejal, da si je Liverpool zaslužil uvrstitev v četrtfinale. "Ne želimo izgubiti, toda včasih je treba priznati, da je bil nasprotnik boljši," je dejal šef Leipziga. "Poraz je treba sprejeti." Redsi so torej znova na pohodu v Evropi in ravno to je razlog za velik nasmešek na obrazu Jurgena Kloppa.

Koronavirus pasica november
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bigbadjohn
11. 03. 2021 17.15
+2
"Jurgen Klopp je na vprašanje, ali razmišlja o vnovični osvojitvi lovorike, dejal, da je o tem smešno razmišljati, in opozoril, da v takšnem tekmovanju igraš zato, ker ga želiš osvojiti. " ALI STE SIGURNI, DA JE HOTEL S TEM POVEDATI, DA " MENI, DAL`POOL ŠE NI PRIPRAVLJEN OSVOJITI LIGE PRVAKOV"*?! Lep zgled funkcionalne nepismenosti...
AS1983
11. 03. 2021 12.24
+2
v ligi igrajo v ponedeljek zvečer ob 21h, morde pa premagajo Wolvese vsaj 1-2, al kaj vi menite?
AS1983
11. 03. 2021 12.20
+2
končno Liverpool zmagal, proti Leipzigu celo 4-0 skupno in to brez prejetega gola, kompliment
slo_veter
11. 03. 2021 11.51
+0
dokler igrajo v gosteh še nekako gre .. samo Ainfield, tam zmagat je pa težko.
mr.puff puff
11. 03. 2021 09.50
+1
Ce bi fabinho celo sezono igrou na zadnmu veznmu bi bli rezultati precej bolsi...ker thiago alpa gini nista zadna vezna zato je blo pa vse luknast na sredin
Debely
11. 03. 2021 19.05
-1
Sploh ne vem kaj Alcantara počne v Liverpoolu. 95% vsega kar naredi je popolnoma brez veze.