Kolesarstvo

Bernal prestal operacijo po nesreči, napovedujejo mu šest mesecev premora

Bogota, 25. 01. 2022 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š., STA
Komentarji
3

Kolumbijski kolesarski zvezdnik Egan Bernal je po ponedeljkovem padcu na treningu v domovini prestal operacijo zaradi več poškodb, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Petindvajsetletnika so takoj po nesreči prepeljali v bolnišnico, je sporočilo njegovo moštvo Ineos Grenadiers. Po ocenah zdravnikov ga čaka polletni dirkaški premor.

Iz bolnišnice Universidad de la Sabana v Bogoti so ponoči po slovenskem času sporočili, da je moral zmagovalec lanskega Gira na operacijo zaradi zlomljene stegnenice, pogačice, hrbtenice in poškodb prsi. Zapisali so tudi, da ima kolesar še poškodovan vrat. Bernal je zato zdaj hospitaliziran na oddelku za intenzivno terapijo Univerzitetne klinike, kjer ga bodo v naslednjih 72 urah nenehno spremljali, da bi ocenili razvoj dogajanja. Po besedah ​​zdravnikov bo z dirk odsoten vsaj šest mesecev. Okoliščine nesreče še raziskuje policija.

"Želimo mu hitro okrevanje. Verjamemo, da bo njegovo stanje tudi ob tovrstnih poškodbah vsak dan boljše in da bo še naprej zbiral lovorike na cestah," je na Twitterju zapisal kolumbijski predsednik Ivan Duque.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na družbenih omrežjih je po informacijah AFP Egan Bernal že pred dnevi objavil posnetek, kako se je komajda izognil avtomobilu in po tem močno kritiziral voznika.

Nekaj dni kasneje se je zmagovalec dirke po Franciji 2019 na treningu v Gachancipi, 30 km od prestolnice Bogote, zaletel v zadnji del avtobusa. Kolumbijec, ki je nedavno podaljšal pogodbo z britanskim moštvom do konca leta 2026, je bil po nesreči pri zavesti, njegovo zdravstveno stanje pa je bilo stabilno, je še v ponedeljek zapisala njegova ekipa.

Kot so poročale agencije, bo ta nesreča Bernalu, ki bi moral biti vodja ekipe na dirki po Franciji, precej spremenila načrte za sezono. To bi moral začeti na štiridnevni dirki po Provansi 10. februarja.

Egan Bernal
Egan Bernal FOTO: AP
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

pojtrarara
25. 01. 2022 09.45
+3
Res nima sreče. Želim mu hitro popolno okrevanje in uspešno vrnitev nazaj.
Debely
25. 01. 2022 08.26
+8
Letošnjo sezono lahko kar pozabi. Jeseni bo sicer lahko vozil na klasikah, seveda pa ne v vrhunski formi, bolj kot predpriprave za naslednjo sezono.
blef
25. 01. 2022 08.11
+10
Škoda. Res nevaren šport.