Kolesarstvo

Bernala čaka še ena operacija

Bogota, 02. 02. 2022 13.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Kolumbijskega kolesarja Egana Bernala čaka po prometni nesreči še ena operacija hrbtenice. Član kolesarskega moštva Ineos Grenadiers je pred dnevi doživel prometno nesrečo na treningu in bil že nekajkrat operiran. Operacija je nujna za olajšanje rehabilitacijskega procesa, so sporočili iz bolnišnice v Bogoti.

Egan Bernal je prejšnji ponedeljek na treningu blizu Bogote doživel prometno nesrečo, ko se je zaletel v zadnji del avtobusa. Ob tem je utrpel zelo resne poškodbe, med drugim zlom stegnenice ter poškodbe pogačice in tudi hrbtenice. V bolnišnici v Bogoti je 25-letni kolesar ves čas na intenzivnem oddelku, večkrat so ga že operirali. Tako so mu naravnali desno nogo in stabilizirali zlom vretenc.

Glede na poročila iz Bogote pa čaka kolumbijskega kolesarja še ena operacija vratnih vretenc. "Ta intervencija bo pripomogla k njegovemu rehabilitacijskemu procesu. S pacientom napredujemo na vseh področjih okrevanja, prepričani smo o hitrem izboljšanju njegovega zdravja. O pooperativnem razvoju športnika bomo poročali, ko bo postopek končan," je časnik Marca prenesel izjavo zdravniškega konzilija univerzitetne klinike La Sabana.

Kazalo je, da njegovo okrevanje napreduje tako dobro, kot bi lahko le upali, a so torkovi testi razkrili potrebo po drugi operaciji hrbtenice, tokrat na vratnem delu (vratna vretenca). Kolesar ekipe Ineos Grenadiers bo operiran danes, so še sporočili iz bolnišnice v Bogoti.

Egan Bernal
Egan Bernal FOTO: AP


  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MucaNeGrize
02. 02. 2022 15.51
+2
Samo zdravja želim.....
Abica
02. 02. 2022 15.04
+3
Slavec1
02. 02. 2022 15.17
+5
Smola!Želim mu čim hitrejše okrevanje in da se zopet vrne na kolo. 🚵
Komendator
02. 02. 2022 14.24
+5
Očitno je v avtobus res priletel z veliko hitrostjo, bi brez čelade verjetno ne bil več živ!
fedr?k
02. 02. 2022 14.32
+4
Jp. Baje je to bilo na klancu kjer je stal bus sredi ceste tik za ovinkom. Pravi da je to v Kolumbiji normalno in da moraš biti res pazljiv.
fedr?k
02. 02. 2022 14.33
+5
Drugače pa upam da čimprej okreva veliki sampion.