3°C

Mark Cavendish iz bolnišnice v domačo oskrbo

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
AVTOR
STA / T.Š. /
KOMENTARJI
0
Britanskega kolesarskega zvezdnika Marka Cavendisha so odpustili iz bolnišnice v Gentu, potem ko si je prejšnjo nedeljo po hudem padcu na velodromu zlomil dve rebri, ob tem pa so se mu sesedla pljuča, poročajo belgijski mediji.

Mark Cavendish je na letošnji dirki po Franciji, ki jo je drugič zaporedoma dobil slovenski as in letošnji prejemnik prestižne kolesarske nagrade zlato kolo, Tadej Pogačar, zablestel v polnem sijaju. Na francoski pentlji je dobil štiri etape in se po številu tovrstnih zmag izenačil s slovitim Belgijcem Eddyjem Merckxom. Oba sta doslej na Touru dosegla po 34. etapnih zmag.

V svoji zbirki ima tudi dve kolajni s svetovnih prvenstev, obe je osvojil v cestnih preizkušnjah. V Københavnu je leta 2011 osvojil zlato, pet let kasneje v Dohi pa srebrno odličje. Kolesar z otoka Man je večkrat tekmoval tudi na velodromu in bil leta 2005 svetovni prvak v Madisonu, v cestnem kolesarstvu pa je med poklicno športno potjo dosegel kar 156 zmag.

Mark Cavendish
Mark CavendishFOTO: Damjan Žibert

Cavendish se je konec tedna ob padcu na velodromu v sklopu šestdnevnega prestižnega tekmovanja v belgijskem Gentu grdo poškodoval, saj so se mu sesedla pljuča, ob tem pa si je zlomil še dve rebri. Sicer je 36-letni britanski kolesar član profesionalnega moštva Deceuninck-QuickStep in naj bi tudi v kratkem podaljšal pogodbo še za eno sezono, kar je potrdil tudi športni direktor moštva.

"Cavendishevo okrevanje je minilo brez zapletov, tako da je lahko zapustil univerzitetno bolnišnico v Gentu," je v zvezi s tem zapisal belgijski časnik Het Nieuwsblad in dodal, da je kolesarski zvezdnik zdravstveno ustanovo zapustil v spremstvu svoje žene, ki ga je nato odpeljala domov v Essex. Cavendish se je že pred tem javil iz bolnišnice ter se vsem zahvalil za dobre želje in podporo.

Za ogled vsebine z družbenih omrežij omogoči piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke