KOLESARSTVO

Cecilie Ludwig v ciljnem sprintu hitrejša od vodilne Marianne Vos

Pariz, 26.07.2022, 17:12 | Posodobljeno pred 22 minutami

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Danska kolesarka Cecilie Ludwig je zmagovalka tretje etape Dirke po Franciji. Članica ekipe FDJ Suez Futuroscope je na 133,6 km dolgi preizkušnji od Reimsa do Epernayja v ciljnem sprintu desetih ubežnic premagala vodilno v skupni razvrstitvi, Nizozemko Marianne Vos (Jumbo Visma), tretje mesto pa je osvojila Ashleigh Moolman iz Južne Afrike.

Marianne Vos ima v skupni razvrstitvi 16 sekund prednosti pred Italijanko Silvio Persico in Poljakinjo Katarzyno Niewiadoma.

Slovenka Eugenia Bujak (UAE Team ADQ) je na današnji razgibani trasi zasedla 63. (+ 4:59), Urška Žigart (BikeExchange-Jayco) pa 115. mesto (+ 8:33). Bujakova je v generalni razvrstitvi na 77. (+ 8:41), Žigartova pa na 102. mestu (+ 13:27).

Cecilie Ludwig
Cecilie LudwigFOTO: AP

Na premiernem ženskem Touru je nastopala tudi Urša Pintar (UAE Team ADQ), a jo je na ponedeljkovi drugi etapi ujela časovna zapora – v cilj je po skupinskem padcu prikolesarila z zaostankom 30:51 minute –, tako da je že končala nastope na francoski pentlji.

V sredo bo na sporedu 126,8 km dolga preizkušnja med krajema Troyes in Bar-sur-Aube.

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.