Kolesarstvo

Contador verjame v Pogačarja: Mislim, da je mogoče po Giru dobiti še Tour

Ljubljana, 23. 02. 2024 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tadej Pogačar bo letos skušal postati prvi po Marcu Pantaniju davnega leta 1998 z zmagama na dirkah po Italiji in Franciji v isti sezoni. Ko je pred tedni naznanil svoje namene, je marsikoga presenetil, a ne Alberta Contadorja. Zmagovalec vseh treh največjih dirk na koledarju verjame, da lahko 25-letnemu Slovencu uspe visokoleteči podvig.

Bo Tadej Pogačar po dolgih 26 letih postal prvi kolesar z dvojčkom Giro-Tour v isti sezoni?
Bo Tadej Pogačar po dolgih 26 letih postal prvi kolesar z dvojčkom Giro-Tour v isti sezoni? FOTO: AP

"Če govorimo o kolesarju, kot sta Tadej Pogačar ali Jonas Vingegaard, potem mislim, da je mogoče dobiti tako Giro kot Tour," je razvpiti Španec povedal za Eurosport, s katerim po končani kolesarski karieri sodeluje kot strokovni komentator. 

Tako Slovenec kot Danec bosta v tej sezoni lovila svojo tretjo zmago na dirki po Franciji. Zadnji dve sta pripadli Vingegaardu, pred tem pa je dvakrat slavil volk s Klanca pri Komendi. "Bi bilo bolje, če bi celotno sezono podredil Touru? Morda res, a ne pozabimo, da govorimo o Tadeju Pogačarju, čistemu talentu, ki je pred sezono zagotovo dobro preračunal, koliko tekmovalnih dni mora imeti, da se pri tem ne 'prekuri'," v Pogačarjeve možnosti verjame Contador. 

Kapetan UAE Emiratesa bo na startu dirke po Italiji brez dvoma glavni favorit. Drugače bo pred začetkom Toura, ki ga bodo gostile italijanske Firence, saj se tam poleg Vingegaarda pričakuje tudi Primoža Rogliča in Remca Evenepoela. Nobena skrivnost ni, da si je Pogačar kot enega glavnih ciljev za leto 2024 zastavil tudi septembrski nastop na svetovnem prvenstvu v Zürichu, medtem ko je njegov nastop na olimpijskih igrah v Parizu še pod vprašajem. 

Alberto Contador je eden sedmih kolesarjev v zgodovini z zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah.
Alberto Contador je eden sedmih kolesarjev v zgodovini z zmagami na vseh treh tritedenskih dirkah. FOTO: Jakob Batič

Contador ne dvomi, da ga bomo videli tudi v boju za olimpijsko odličje, ki ga je v Tokiu osvojil na cestni dirki, ko je bil bronast. "Prepričan sem, da si bo želel tudi dvojček olimpijske igre-svetovno prvenstvo. Potem pa, kdo ve ... Morda bo šel še na dirko po Španiji. Mislim, da mu lahko uspe," je nadaljeval 41-letni "El Pistolero".

Po njegovem mnenju je normalno, da si je Pogačar po vseh zmagah, ki jih je že dosegel v sicer kratki karieri, omislil tako ambiciozen cilj: "Giro je za vsakega kolesarja velik izziv. Še toliko bolj pa, če si potem želi še na Tour. Vsi vemo, da Pogačar na startu dirke po Franciji razmišlja le o eni stvari – zmagi." 

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rob3rt
25. 02. 2024 13.32
+1
Mogoče, samo ne letos. Letos bo kar Red Bull odnesel Tour.
oježeš
23. 02. 2024 21.30
Kot Slovenskemu tekmovalcu mu privoščim, da bi napovedane zmage dobil, v realizacijo pa ne verjamem.
dadinho10
23. 02. 2024 20.49
+2
Seveda lahko, samo moramo vedeti, da so Jumboti zelo mocni, Jonas pa se fokusira samo in izkljucno na Tour.... Zadnji dve leti je Tadej prisel spocit in mu ni uspelo.... Pa tudi to, da lahko osvoji vse, je tak... Je pa verjetno Giro bolj pogodu Tadeju, saj se vozi maja, ko ni prevelikih vrocin.
. .
23. 02. 2024 20.43
-2
Mislim,da Pogačar lahko dobi vse TRI.
orkan Golan
23. 02. 2024 20.15
-2
Po touru 2020 bi moral zaradi njega sprejet pravilo , da se lahko šlepaš samo za posamezniki iz svoje ekipe .
karantena2020
23. 02. 2024 19.14
+2
Če bo jedel takšno meso kot Alberto je vse mogoče.
Yoka Nono
23. 02. 2024 19.09
+3
Pogi lahko vse.
Podlesničar
23. 02. 2024 18.00
-3
Ta se je že tolikokrat zmotil... Nakladač dopingirani.