Kolesarstvo

Roglič: Mladim želimo dati možnost

Ljubljana, 15. 11. 2023 15.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
M.J., S.M., STA
Komentarji
3

Kolesarski super zvezdnik Primož Roglič je možakar z močno izraženo dobrodelno noto. Kisovčan je (bil) letošnji ambasador OKS programa Botrstva v športu. "Zakaj fundacija? Mladim želimo dati možnost. Vemo, kako šport blagodejno vpliva na ljudi. Ni važno, kaj potem postanejo, pomembno je, da jim damo možnost," je na novinarski konferenci med drugim dejal Roglič. Na večerni gala prireditvi dobrodelne Fundacije Leona Štuklja in Miroslava Cerarja bo znan tudi njegov naslednik oziroma naslednica za olimpijsko leto 2024.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Izzivov je ogromno, a če bi jih bilo enostavno uresničiti, ne bi bil več kolesar'
    02:11
    Iz 24UR: 'Izzivov je ogromno, a če bi jih bilo enostavno uresničiti, ne bi bil več kolesar'
  • Predsednik OKS o dobrodelni fundaciji Primož Rogliča
    01:20
    Predsednik OKS o dobrodelni fundaciji Primož Rogliča
  • Primož Roglič o pravkar končani sezoni
    01:45
    Primož Roglič o pravkar končani sezoni
  • Primož Roglič o dobrodelni fundaciji za mlade športnike
    00:26
    Primož Roglič o dobrodelni fundaciji za mlade športnike
  • Primož Roglič naziv prevzel od Tine Maze
    00:20
    Primož Roglič naziv prevzel od Tine Maze
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Šport je izjemen ambasador naše države. Šport je tisti, ki nagovarja mlade na pravi način. V jeziku, ki ga mladi najbolj razumejo - spoštovanje, prijateljstvo. Vsi, ki so nadarjeni in imajo voljo, željo, pa žal nimajo enakih možnosti. Socialni vidik je zelo pomemben. Zato je dobrodošlo, da pomagamo. Znotraj OKS imamo fundacijo za ta namen. V letošnjem letu gre zahvala Primožu in njegovi fundaciji. Pristopil je odločno, nič ni kolebal. Odlično pomaga," je na novinarski konferenci pred prireditvijo uvodoma dejal predsednik OKS, Franjo Bobinac.

Lanska ambasadorica Tina Maze je za pomoč športnikom iz socialno šibkih okolij pomagala zbrati 135.000 evrov. Primož Roglič je ob prevzemu taktirke dejal, da stopa v velike čevlje. Kako je bil uspešen, za zdaj še ni želel razkriti: "Bomo videli. V mojem poklicu se vse vrti okoli številk. Na večerni prireditvi bomo vsi izvedeli, v kako velike škornje bo stopil moj naslednik."

Franjo Bobinac
Franjo Bobinac FOTO: Aljoša Kravanja

Fundacija Primoža Rogliča je objavila tudi razpis za pomoč kolesarjem, ki živijo v slabših finančnih okoljih. "Ravno danes smo objavili razpis. Fundacija bo dala 54 koles za enoletno uporabo, ob tem pa bo razdelila tudi 120 čelad, saj je varnost za nas zelo pomembna. Vsi smo bili nekoč otroci. Ravno to mi veliko pomeni, da se jim da možnost, da se lahko igrajo. Da nekaj počnejo. To je tisto, za kar želimo poskrbeti. V izjemno čast mi je, da lahko pomagam," je dodal kolesarski as, ki poleg tega organizira tudi dobrodelno prireditev zlati krog, želijo pa se tudi povezati s klubi, kjer vadijo najmlajši, in jim priskočiti na pomoč.

Ob tem je Roglič vsem mladim športnikom sporočil, da z vztrajnostjo lahko uresničijo svoje sanje: "Vztrajnost je zame pomembna vrednota. Otrokom želim sporočiti, jim dati upanje, da če se hudičevo močno potrudijo in dovolj vztrajajo, lahko uresničijo svoje cilje."

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: Aljoša Kravanja

Botrstvo v športu je skupni program Olimpijskega komiteja Slovenije, Fundacije za podporo mladim športnikom iz socialno šibkih okolij in Zveze prijateljev mladine Ljubljana Moste - Polje, ki je namenjen podpori mladim nadarjenim športnicam in športnikom od 14 do 23 let.

Prvi ambasador fundacije je bil predsednik Mednarodnega olimpijskega komiteja Thomas Bach, nasledil ga je prvi mož Uefe Aleksander Čeferin. Grosupeljčan je nato funkcijo predal nekdanji smučarki Tini Maze, ki je lani zbrala rekordnih 135 tisoč evrov. Iz rok Tine Maze je konec lanskega leta na dobrodelni prireditvi vlogo ambasadorja prevzel prav kolesarski šampion Primož Roglič.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

reaf
15. 11. 2023 18.55
+2
Rogla, čim dlje od Bobinaca...
PuabloC
15. 11. 2023 17.31
+1
Rogla je kralj.
Rudar
15. 11. 2023 16.17
+1
Zame je Tina Maze še vedno kraljica vseh športnikov. Pa seveda z vsem spoštovanjem do drugih.