Kolesarstvo

Egan Bernal: V avtobus sem se zaletel pri 62 kilometrih na uro

Bogota, 22. 02. 2022 10.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Milan Doknić
Komentarji
2

Kolumbijski kolesar Egan Bernal je pred približno mesecem dni na treningu doživel hudo prometno nesrečo, po kateri je moral na številne operacije. V iskrenem pogovoru s kolumbijsko novinarko je zdaj opisal grozovite trenutke pred in po dogodku, ki ga bo večno zaznamoval.

"V avtobus sem se zaletel pri 62 kilometrih na uro. Avtobus je stal. Predstavljajte si bolečino v tem trenutku. Nisem mogel dihati. Začel sem obupavati, ampak sem si rekel, da se moram umiriti, ker bo v nasprotnem primeru samo še huje," je trenutke po hudi nesreči, ko se je zaletel v zadnji del avtobusa, opisal kolumbijski kolesar Egan Bernal.

Egan Bernal
Egan Bernal FOTO: Twitter

'Ne snemajte! Ne snemajte!'

"Spomnim se, da so ljudje pristopili in poskušali dogodke snemati, ampak moji moštveni kolegi so jih poskušali ustaviti. Spomnim se, da so vzklikali: "Ne snemajte! Ne snemajte","  je reakcije prisotnih opisal Bernal.

Utrpel je zelo resne poškodbe, med drugim zlom stegnenice, poškodbe pogačice in tudi hrbtenice. "Padel sem in bil pri zavesti vso pot do bolnišnice. Tam sem prejel anestezijo, ker sem čutil velike bolečine. Nikoli nisem mislil, da je tako resno. Sicer sem čutil neznosno bolečino, ki je bila najhujša v mojem življenju. Med padcem in prihodom v bolnišnico je minilo okoli 30 ali 40 minut. Ko sem se zbudil po operaciji, so mi rekli, da bi lahko umrl," se spominja Kolumbijec.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

'Moral sem se znesti nad nekom'

Na poti do bolnišnice ni prejel zdravil proti bolečini: "Prva stvar, ki sem jo rekel reševalki, je bila: "Prosim, dajte mi nekaj proti bolečini." Rekla je, da mi tega ne more dati, ker je bilo reševalno vozilo osnovno in niso imeli potrebnih zdravil. Takrat sem vzkliknil "Ne more biti tako!". Takrat sem obupal in se znesel nad reševalko, ker nisem mogel storiti ničesar in tega sem se zavedal, ampak moral sem se znesti nad nekom," je v smehu dejal Bernal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Operacija je trajala 12 ur in kirurg je njegovi družini rekel, da je čudež že to, da je v bolnišnico prispel živ. "95 odstotkov ljudi bi v tem primeru umrlo ali postalo paraplegikov. Kirurg je rekel, da je v svoji karieri opravil že stotine podobnih operacij, samo dve sta bili na koncu uspešni. Jaz sem bil druga," je svoje možnosti po hudi nesreči opisal kolumbijski kolesar, ki že vestno opravlja terapijo v želji, da se čim prej lahko vrne na kolo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mr_cat
23. 02. 2022 21.26
62??... Je to pokazala preiskava crne skrinjice?
oježeš
23. 02. 2022 10.13
+4
Žalosten dogodek, v vsej bedi se pa pokažejo ljudje, ki se drenjajo na prizorišču, ne da bi lahko ali imeli možnost pomagati poškodovancu, ampak da ga tako hudo poškodovanega snemajo. Če ne moreš pomagati človeku v nesreči zbriši stran, da lahko pridejo blizu ponesrečenca ljudje, ki mu želijo in znajo pomagati. Človek je res iz dneva v dan večja beda.