Kolesarstvo

Fuglsanga ustavilo zlomljeno rebro, na Touru še naprej težave s koronavirusom

Pariz, 18. 07. 2022 16.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
6

Danski kolesar Jakob Fuglsang, ki si je med kolesarsko Dirko po Franciji zlomil rebro, je odstopil s Toura. Težave na dirki še vedno povzročajo tudi okužbe z novim koronavirusom. Na obveznih koronskih testih celotne karavane sta bila pozitivna še dva kolesarja, so sporočili z Mednarodne kolesarske zveze.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kot je sporočila njegova ekipa Israel PT na dan počitka, je Jakob Fuglsang padel med nedeljsko 14. etapo, rentgensko slikanje po etapi pa je pokazalo zlomljeno kost. "Bolje je iti domov in okrevati," je dejal 37-letni kolesar za francosko tiskovno agencijo AFP.

"Že prej sem poskušal tekmovati z zlomljenim rebrom, se boriti in iti do konca. Toda v tem primeru vem, da ne morem ničesar pridobiti, če poskušam vztrajati," je dodal Danec, dvakratni zmagovalec kriterija Dauphine (2017, 2019), ki je bil prejšnji mesec tretji na dirki po Švici.

"Preveč je boleče, da bi nadaljeval, zato je to moja edina možnost," je dejal Fuglsang, ki je bil pred odstopom na 59. mestu v skupnem seštevku z več kot uro in pol zaostanka za rumeno majico, ki jo nosi njegov rojak Jonas Vingegaard.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Na 109. kolesarski Dirki po Franciji sta bila na obveznih koronskih testih celotne karavane pozitivna še dva kolesarja, so danes sporočili z Mednarodne kolesarske zveze (Uci). Ob tem svetovna zveza ni razkrila imen dveh na covid-19 pozitivnih kolesarjev.

"Oba pozitivna ne sodita med prvih 20 v skupni razvrstitvi," so pri Uciju zapisali v izjavi in dodali, da sta "oba kolesarja popolnoma brez simptomov in bosta zato morebiti lahko nadaljevala dirko". Odločitev o tem bo znana v torek zjutraj.

Zaradi omilitve protikoronskih predpisov, ki so jih sprejeli tik pred Tourom, pozitivni kolesarji lahko ostanejo na dirki, če so brez simptomov in nenalezljivi. Novo pravilo so doslej uporabili dvakrat. Luksemburžanu Bobu Jungelsu, ki je bil pozitiven na testu tik pred dirko, so dovolili start in je kasneje zmagal v deveti etapi.

Poljak Rafal Majka, najpomembnejši pomočnik branilca skupne zmage Slovenca Tadeja Pogačarja, pa je kljub pozitivnemu testu prejšnji torek smel nadaljevati dirko.

Tudi Warren Barguil je med kolesarji, ki je moral predčasno končati z nastopom na Touru.
Tudi Warren Barguil je med kolesarji, ki je moral predčasno končati z nastopom na Touru. FOTO: AP

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SebaXLS
18. 07. 2022 20.26
+1
Zakaj se palčkajo.
Enmajstr
18. 07. 2022 20.15
+3
Vsi cepljeni in z maskami. Hahaha, ocitno je ravno to vzrok bolezni
Janezcesnik
18. 07. 2022 18.44
+1
Cusno je to da sam kolesarji majo skos maske noben drug a glih po njih udarja korona najbol
titonium
18. 07. 2022 17.43
+5
pozitivnih jih je vsaj še 16!
Ivar The Boneless
18. 07. 2022 17.26
+3
Prehladne težave.
petka5
18. 07. 2022 17.03
+15
aha, a zdej pa eni lohka nadaljujejo, ce so brez simptomov... ktera zmeda res... zakaj se potem sploh gnjavi ljudi s tem testiranjem... tisti, ki ma simptome itak je bolan in gre v posteljo... zakaj pol je treba palce v nos, ce lahko pozitivni brez simptomov normalno sodelujejo... in zakaj se v druzbi pozitivne brez simptomov daje v izolacije, ce lahko sportniki brez simptomov tekmujejo... dejmo nehat s temi dvolicnostmi ze enkrat in naj bolni bodo bolni, zdravi pa so tisti ki so brez simptomov in nobenemu vec tiscanja palce v nos zdravemu... ker to je ze zdaj res dvolicna zmedain ni fer do tistih, ki so zarad pozitivnega testa morali oditi ali morajo biti doma zaprti 7 dni