Kolesarstvo

Giro del'Emilia pripadel Masu, ki je v zaključku strl Pogačarja

Bologna, 01. 10. 2022 18.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Italiji potekajo pripravljalne dirke za zadnji kolesarski spomenik sezone, dirko po Lombardiji. Na sobotni preizkušnji Giro del'Emilia je nastopil tudi slovenski as Tadej Pogačar (UAE Emirates), ki je zasedel drugo mesto. Slavil je Španec Enric Mas, ki je dvakratnega zmagovalca dirke po Franciji strl med pospeševanjem dva kilometra pred ciljem.

To je bila za Tadeja Pogačarja prva dirka po vrnitvi s SP v Avstraliji, kjer ni uspel priti do kolajne.
To je bila za Tadeja Pogačarja prva dirka po vrnitvi s SP v Avstraliji, kjer ni uspel priti do kolajne. FOTO: AP

Na zahtevni 187 kilometrov – v zaključku dirke so tekmovalci morali petkrat premagati vzpon na San Luco – dolgi progi je bil močnejši Španec Enric Mas (Movistar), ki je imel na koncu 12 sekund prednosti pred kapetanom ekipe UAE Emirates. Tretje in četrto mesto sta osvojila veterana, Italijan Domenico Pozzovivo in Španec Alejandro Valverde.

"Vsi vemo, kdo in kaj je Tadej Pogačar. Zame je velika čast, da sem ga uspel premagati," navdušenja po zmagi ni skrival Mas. "Na srečo sem imel skoraj do konca ob sebi Alejandra Valverdeja. Boril se je kot lev, tudi zaradi njega mi je na koncu uspelo," je Mas pohvalil izkušenejšega ekipnega kolega, za katerega je to zadnja sezona v kolesarski karavani. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Po dirki po Španiji sem imel odličen trening. Vedel sem, da sem v zelo dobri formi. Še bolj pa sem vesel, ker mi je dobro formo uspelo prenesti na dirko. To leto je bilo zame zelo zahtevno. Utrpel sem nekaj padcev, po katerih sem izgubil samozavest, tudi ekipa ni tako verjela vame, a po Touru mi je uspel 'reset'. Znova se počutim odlično in komaj čakam Lombardijo," se je smejalo Masu. 

Na dirki, ki jo je že dvakrat dobil Primož Roglič, a letos lanske zmage na njej ni branil, je bil Tadej Pogačar edini slovenski predstavnik. "Ekipa je naredila odlično delo, a na zadnjem vzponu je bil Mas močnejši. Vesel sem za rezultat, preprosto moram priznati, da je bil Mas tokrat boljši. S formo sem zadovoljen, bila je lepa dirka," je občutke po drugem mestu strnil Pogačar. 

Šest Slovenk na ženski dirki 

Še pred moškimi so se na nekoliko krajši progi merile tudi ženske, zelo solidni uvrstitvi sta zabeležili Urša Pintar in Pogačarjeva izbranka Urška Žigart, prva je bila z zaostankom 33 sekund za zmagovalko Eliso Longo Borghini 11., druga pa je bila šest sekund počasnejša in se je uvrstila mesto za reprezentančno kolegico.

Tjaša Sušnik (BTC City Ljubljana Scott) je bila 41., njene moštvene kolegice Nika Bobnar, Erika Jesenko in Ana Ahačič pa so se uvrstile na 62., 71. in 108. mesto.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
03. 10. 2022 08.01
+0
Zadnje čase svojo premoč oziroma moč , več ne kaže. Nekaj se z njim dogaja. Morda so mu glavo stopile hvaljenja stroke in medijev ,ki so ga dvigovale v oblake, še bolje da prihaja iz drugega sveta in da nima konkurence. Po Turu de France edina zmaga v Montrealu , pa še ta je bila dobljena na krilih njegove konkurence . Ves čas se je vozil v ozadju in hranil svojo energijo , med tem ,ko je njegova konkurenca trošila energijo za njega . Njegova posebnost je vožnja v ozadju in samo čakati na priložnosti , vemo kako se je večkrat prilepil na ekip Jumbo Visme. Valverde ,ki se poslavlja od kolesarstva in Pozzovivo , tretji in četrti. Vse , kar bi bilo slabše od četrtega mesta bi bila že katastrofa.
Roby47
01. 10. 2022 21.34
+1
Pogi je odličen....pa ne nabijajte z nekimi pozivili in substancami.Pol bi bil tudi Vingegaard sumljiv ko 2 meseca nu dirkal po TDF letos.Dobre kolesarj imamo.Dajmo navijat za vse skupaj....ne bodimo razdeljeni🇸🇮💪
tigrcek
01. 10. 2022 21.55
+0
Kaj ima tukaj razdeljenost? Pred dvemi leti so v njegovi ekipi na veliko govorili, da je premagal Rogliča na Turu zato, ker ima neverjetno regeneracijo po posameznih etapah in mu ni para. Si pozabil? Danes ga je premagal Mas, ki mu ni na takratnem Turu prišel niti blizu. Zame sumljivo,....
dadinho10
01. 10. 2022 20.49
+1
Ne vem no, ampak letos Pogacar ni pravi, vsaj ne taksen kot smo ga poznali. Na Touru se niti enkrat ni uspel odlepiti Jonasu, sam pa je 2x zaostal, enkrat 3 minute pa potem se dodatno minuto. Predkratkim na tistem SP kao med glavnimi favoriti pa je ostal zadaj, ostal je ze zadaj ob resnem pospesevanju. Tudi danes ni bil kos pospesevanju Masa. Ne vem, nekaj je..... Upam, res upam, da ni bilo kaj nedovoljenega pri njemu, ob vseh tistih zmagah in regeneracijah.
blef
01. 10. 2022 21.21
+3
Po moje samo ni 110%....drugi napredujejo.
tigrcek
01. 10. 2022 21.29
-1
Čarovni napitek nima več pravega učinka, sosedi delajo boljšega 😜
Resnica v obraz
01. 10. 2022 19.03
+0
Ja noben več noče delat namesto njega? Bi se še kar šlepavbv zavetrju.a veste kdo deluje od zadaj...??? Hinavec
SpremeniVzdevek
01. 10. 2022 19.17
-13
Na TDF je lahko vozil z zlomljenimi rebri, počenimi vretenci, zamaknjeno hrbtenico, za Slo pa ni mogel nastopiti. Ta je hinavec
Chandler Bing
01. 10. 2022 19.39
+2
apodgra
03. 10. 2022 08.10
+0
Sprememba Misliš na Rogliča. Ekipa Jumbo Visme, se je odločila in tako je tudi prav , da zaključi sezono in se pozdravi. Ona je plačnik njegovih storitev in tudi Primož živi in je odvisen samo od njih. Reprezentanca mu ne daje nobene garancije za preživetje . Imeli pa smo zvezdnika prvega na UCI lestvici in kaj smo dočakali rahel tuš. Verjamem , če bi vozil Primož bi bila njegova uvrstitev veliko boljša ,kot od Tadeja.
mojcd
01. 10. 2022 18.41
+10
Zadnje case ga na veliko strejo pred ciljem
Chandler Bing
01. 10. 2022 18.37
+9
Kak za vraga ga je lahko plesko mas premagal. To je dokaz da je bil rogla vsaj na vuelti v bolsi formi kot sedaj pogacar ce je bil bolsi takrat od masa.
Militos
01. 10. 2022 18.35
+11
To se Pogiju ni dogajalo.