Kolesarstvo

Jakobsena v ciljnem sprintu skoraj podrl navijač s telefonom

San Juan, 30. 01. 2023 13.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nizozemski kolesar Fabio Jakobsen si bo zadnjo etapo letošnje dirke po San Juanu zapomnil z grenkobo. In to ne zaradi tega, ker je v ciljnem sprintu izgubil etapo proti Samu Welsfordu, temveč zaradi tega, ker ga je v ciljnem sprintu skoraj s telefonom zrušil nespametni navijač.

Sedma in hkrati zadnja etapa dirke po San Juanu v Argentini je s ciljnim sprintom doživela razburljiv zaplet. Za etapno zmago se je borila velika skupina kolesarjev, med katerimi sta v ospredju vozila Sam Welsford in Fabio Jakobsen, slednjega pa je v zadnjim metrih dirke v obraz zadel nespameten navijač, ki je prek varnostne ograje na progo tiščal telefon, s katerim je Nizozemca zadel v obraz in skoraj povzročil padec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Zelo nevarno početje! To je samo še en razlog, zakaj bi morale biti na ciljnih sprintih dvojne pregrade, o katerih vam že ves čas govorim. Lahko bi se grdo končalo," je incident komentiral nekdanji kolesar in Eurosportov komentator Brian Smith.

26-letni Jakobsen sicer že ima travmatično izkušnjo s padcem v ciljnem sprintu. Leta 2020 je namreč na dirki po Poljski zapel z Dylanom Groenewegnom in grdo padel, zaradi česar je utrpel hude poškodbe in bil nekaj časa celo v smrtni nevarnosti.

Jakobsen je ob trku z navijačem oziroma njegovim telefonom v hipu prenehal s poganjanjem pedal, izgubil pa je tudi sončna očala. Slika, ki jo je po dirki objavilo njegovo moštvo Soudal Quick-Step, pa jasno priča, da je telefon na Nizozemčevem obrazu pustil neprijeten odtis.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nizozemski kolesar je sicer na letošnji dirki po San Juanu zmagal na drugi etapi, v skupnem seštevku pa je osvojil 88. mesto. Skupne zmage pa se je razveselil kolumbijski kolesar Miguel Angel Lopez (Team Medellin-EPM).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trippin balls
31. 01. 2023 12.58
ta pa nima sreče v šprintih
Definbahija
30. 01. 2023 14.49
+1
Organizator bi mogu vzet mobitel. Gledalec bi ga mogu prit iskat k Jakobsenu in se mu opravičit.
pojtrarara
30. 01. 2023 15.11
+1
sej ga niti Fabio nima... na tleh je raztreščen, sam si je kriv gledalec
pojtrarara
30. 01. 2023 14.09
+5
Ta revež ima pa res nesrečo... in ima prav ljudje so neumni, sploh ne razmišljajo, organizator bi moral zaščititi tekmovalce pa to vedno in povsod...
kapljač1
30. 01. 2023 13.56
+8
Vedno je neumen organizator ! Navijači naj bodo na varni distanci !