Kolesarstvo

Jan Tratnik tretji na dirki Clasica Jaen v Španiji

Granada, 12. 02. 2024 18.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenski kolesar Jan Tratnik (Visma Lease a Bike) je na enodnevni dirki Clasica Jaen od Baeze do Ubede zasedel tretje mesto. Na 158,3 km dolgi trasi je slavil Španec Oier Lazkano (Movistar), ki je za 28 sekund ugnal Francoza Bastiena Tronchona (Decathlon AG2R La Mondiale). Tratnik je imel enak zaostanek.

Tretjo izvedbo enodnevne dirke, na kateri je lani slavil slovenski zvezdnik Tadej Pogačar, je dobil Oier Lazkano, ta je 13 km pred ciljem za seboj pustil še zadnjega tekmeca iz skupine ubežnikov, Francoza Nicolasa Prodhomma (Decathlon AG2R La Mondiale).

Deset km pred koncem je imel Španec 40 sekund naskoka pred skupino štirih zasledovalcev, ki sta jo ob Janu Tratniku in Bastienu Tronchonu oblikovala Američan Sepp Kuss (Visma Lease a Bike) in Belgijec Tim Wellens (UAE Emirates).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Lazkano je zdržal vse do cilja, Tratnik pa se je skupaj s Tronchonom in Wellensom v ciljnem sprintu potegoval za drugo mesto, v tem je imel največ moči francoski kolesar. Njegov rojak Prodhomme je bil na koncu peti z zaostankom 42 sekund, še pet sekund več je na šestem mestu zaostal Kuss.

Na startni listi je bil tudi član UAE Emirates Domen Novak, toda dirke ni končal.

Tratnik je sicer letošnjo sezono začel pred dvema dnevoma, ko je na enodnevni dirki po Murcii osvojil drugo mesto.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

džonborno
12. 02. 2024 19.53
+2
pojtrarara
12. 02. 2024 19.12
+4
Tudi Jan je letos izjemno začel sezoni. Fantje le tako naprej in naj se odlično začne in nadaljuje tudi za vse ostale naše kolesarje.