Kolesarstvo

Jonathan Milan v sprintu do druge etapne zmage

Francavilla al Mare, 15. 05. 2024 15.20 | Posodobljeno pred 10 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
A.M., J.B.
Komentarji
5

Enajsto etapo dirke po Italiji je po pričakovanjih odločil sprint glavnine, v katerem je bil še drugič na letošnjem Giru najboljši Jonathan Milan. Drugi je bil Kaden Groves, tretji pa Giovanni Lonardi. Tadej Pogačar je brez večjih težav ohranil rožnato majico.

Jonathan Milan v ciklamni majici za najboljšega sprinterja je prišel do druge etapne zmage na letošnji dirki, potem ko je bil najboljši že na četrti etapi. 

"Veste, ne gre se samo za tistih 20 sekund pred ciljno črto. Ekipa je ves dan garala zame, da sem v sprint prišel v dobrem položaju. To me osrečuje, zaradi tega smo prava ekipa. Neverjetno je, kaj so ostali naredili zame. Iz dna srca bi se jim rad zahvalil," je bil novega uspeha vesel Italijan, ki je v sprintu najprej sledil pospeševanju Tima Merliera in ga potem prehitel tik pred ciljno črto. 

Belgijec je bil naknadno diskvalificiran, ker je v sprintu nepravilno zaprl pot Pogačarjevemu ekipnemu kolegu Juanu Sebastianu Molanu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Finiš je bilo zelo zapleten. Tim je izjemno nepredvidljiv, težko mu je vedno slediti. Skušali smo nadzirati sprint, kar je bilo težko zaradi številnih zavojev. Na koncu sem se znašel za njim, v idealnem položaju, kar sem izkoristil," je za organizatorje v cilju še dodal član Lidl-Treka. Tretji je bil Italijan Giovanni Lonardi

V boju za ciklamno majico je Milan povečal svojo prednost, doslej je zbral 229 točk, drugi Groves jih ima 156, tretji pa je Merlier s 129. Že tako okrnjeno konkurenco sprinterjev, nedavno se je zaradi bolezni poslovil nedeljski zmagovalec Olav Kooij, je dodatno razredčil padec nekaj sto metrov pred ciljno črto, v katerega so se zapletli Fabio Jakobsen, Tobias Lund Andresen in Jenthe Biermans.

V skupnem seštevku se ni spremenilo skoraj nič. Tadej Pogačar je ohranil 2 minuti in 40 sekund prednosti pred Danielom Martinezom, tretji Geraint Thomas pa je svoj zaostanek zmanjšal na 2:56. Valižan je namreč dve sekundi pridobil na zadnjem letečem cilju, kjer je osvojil drugo mesto. 

Hitro po začetku etape, ki je za kolesarje pomenila prehod iz prve v drugo polovico dirke po Italiji, so se od glavnine odlepili Francoz Thomas Champion, Nizozemec Tim Van Dijke in domačin Edoardo Affini. Trojica si je hitro privozila minuto in pol prednosti pred zasledovalci, v nadaljevanju pa so zbežali na dobri dve minuti. Trojica je bila ujeta 30 km pred koncem, ko so se v ospredje postavile sprinterske ekipe. 

Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A FOTO: Kanal A

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

16.50

To naj si bo za danes vse, poročilo etape in vse odzive si boste lahko v nadaljevanju ogledali na naši spletni strani

Ob 18.30 pa ne pozabite na vrhunce, ki jih bomo prenašali na 24ur.com, Kanalu A in VOYO. Znova bo v naši družbi tudi Andrej Hauptman. Vabljeni!

16.48

Tadej Pogačar pa je v skupnem seštevku ohranil 2:40 prednosti pred Danielom Martinezom

16.47

Giovanni Lonardi (Polti Kometa) je s četrtim mestom prišel do svojega najboljšega rezultata na World Tour dirkah

16.47

Drugi je bil Tim Merlier, tretji pa Kaden Groves

16.44
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podlesničar
15. 05. 2024 16.47
-1
Škoda za Mezgeca... dobro je potegnil... Ewan se je nekje izgubil.
XVXC
15. 05. 2024 15.06
+5
Na Touru bo šele legendarno. Tadej in Primož pol pa dolgo, dolgo nič. Naj zmaga boljši💪Kaj delajo naši fantje zadnja leta, je bilo pred desetletjem še nepredstavljivo, prej bi rekel fantazija. Kjer je na dirki klanec, mu je kos samo Pogačar s Klanca!Pogi ima bombe v nogah, če ne bo presenečenj, mora letos osvojit giro. Neverjeten je. Če rečemo, da je kolesarstvo najtežji šport in kolesarji z izjemno telesno strukturo (vlaknaste mišice, ogromna pljuča, visok prag bolečine ob pretiravanju v obratih), potem lahko rečemo, da je Pogi najboljši športnik na Zemlji.
oberkreiner
15. 05. 2024 15.59
+5
Brus123
15. 05. 2024 17.53
+2
G. Papež
15. 05. 2024 12.14
+3
Danes bo mirno, če ne bo pihalo.