Kolesarstvo

Jumbo-Visma si je belgijskega superzvezdnika zagotovila še za dve sezoni

Ljubljana, 21. 09. 2022 13.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, J.B.
Komentarji
3

Belgijski kolesarski zvezdnik Wout van Aert, moštveni kolega Primoža Rogliča pri Jumbo-Vismi, je z nizozemsko ekipo podaljšal sodelovanje še za dve leti, kar pomeni, da bo rumeno-črni dres nosil do leta 2026. Osemindvajsetletnik je za klubsko spletno stran dejal, da je vesel podaljšanja.

Junaka letošnjega Toura iz vrst Jumbo-Visme: Jonas Vingegaard in Wout van Aert (v zeleni majici).
Junaka letošnjega Toura iz vrst Jumbo-Visme: Jonas Vingegaard in Wout van Aert (v zeleni majici). FOTO: AP

"S to ekipo se počutim zelo dobro. Pokazali smo že, da lahko tukaj dam vse od sebe. To je tudi zahvaljujoč pogojem, ki jih imam tu. Presenetilo me je, da se je vodstvo ekipe želelo znova pogajati o moji pogodbi, vendar je to lepo priznanje. Hitro smo se dogovorili," je ob podaljšanju sodelovanja za klubsko spletno stran med drugim dejal Wout van Aert.

Športni direktor nizozemskega moštva Merijn Zeeman je poudaril, da van Aert tako v vlogi kolesarja kot osebe znatno bogati ekipo. "Je kolesar, ki naredi razliko z doseganjem vrhunskih predstav in s tem, da je timski igralec. Poganja nas visoko. Veseli nas, da bo naslednja štiri leta del naše ekipe," je povedal Zeeman.

28-letnik ima v svoji bogati karieri že 39 zmag, od tega devet v tej sezoni, v kateri je dobil tri etape na dirki po Franciji in tudi zeleno majico za najboljšega kolesarja po točkah. 

Mnogi ugibajo, da bi ga v prihodnje lahko videli med kandidati za rumeno majico, za kar pa bi moral nekoliko spremeniti svoj stil dirkanja, saj ga pri 190 centimetrih in 78 kilogramih pogosto "zmanjka" na najtežjih vzponih, a v zadnjih letih vse bolj dokazuje, da je lahko konkurenčen tudi na velikih naklonih. Nenazadnje je letos na eni od etap Toura v Pirenejih zlomil celo Tadeja Pogačarja. Ali se bo van Aert skupaj s svojo ekipo dejansko odločil za prekvalificiranje v kolesarja za skupni seštevek na najzahtevnejših dirkah, bi lahko videli že v prihodnji sezoni.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
21. 09. 2022 15.38
+1
Bi sploh koga presenetilo, če v prihodnji sezoni ne bi bilo prostora za Rogliča ?! To bi bil hec, če bi se preselil k Pogačarju !
Supafly
21. 09. 2022 15.05
Sm prehitr sliko pogledu,prsežm da sm mislu da je Jernej Damjan:D
mare m
21. 09. 2022 14.04
Je Primož že podpisal z Ineos Gr.? In zakaj ne??