Kolesarstvo

Koga je Pogi omenil po fantastičnem kronometru?

Perugia, 11. 05. 2024 10.13 | Posodobljeno pred 11 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
3

Vodilni na 107. ediciji dirke po Italiji, kolesarski šampion Tadej Pogačar (UAE Team Emirates), je neskončno zadovoljen, a vidno izmučen povlekel črto pod uvodno preizkušnjo v vožnji na čas. Srečen, da je konkurenčen, saj spomin na svetovno prvenstvo in kronometer ni bil najprijetnejši.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pred etapo, namenjeno prvemu od dveh kronometrov, je bilo na obrazih funkcionarjev ekipe Združenih arabskih emiratov moč čutiti neučakanost. Želja, da vidijo, kaj je proizvajalcu uspelo izboljšati na 'kozi', ki jo je Tadej Pogačar vozil prejšnjo sezono, in kaj je k temu v iskanju optimalne teže dodal mehanik Boštjan Kavčnik, je bila prisotna od začetka 107. dirke po Italiji v Torinu. 

Na 40,6 kilometra od Foligna do Perugie, kjer je bilo kolo podvrženo načetim cestam in se je kolesar v začetnem delu boril z močnim vetrom, v zaključku pa z izjemno zahtevnim klancem, je Pogačar za 17 sekund ugnal celo specialista za vožnjo na čas, Italijana Filippa Ganno, ki mu nihče na etapi ni mogel zares blizu, še hujše pa je bilo 'pustošenje' športnika s Klanca pri Komendi v skupnem seštevku, kjer njegova prednost po vsega sedmih etapah znaša krepko čez dve minuti. 

Izmučeni Tadej Pogačar po prihodu na cilj ni skrival zadovoljstva nad rezultatom.
Izmučeni Tadej Pogačar po prihodu na cilj ni skrival zadovoljstva nad rezultatom. FOTO: AP

A priljubljeni Pogi, zaradi katerega smo v Perugii denimo videli transparente z napisom, kot je "Prebivalci Genove smo tu zaradi tebe", po morda celo najpomembnejši etapi letošnjega Gira za zdaj ni pozabil na mehanika Kavčnika, ki mu pripisuje del uspeha. Čeprav je jasno, da brez dobrih nog tudi idealno pripravljenega kolesa ne moreš izkoristiti. Pogačar je izbral manjši sprednji zobnik (60 zob) kot njegov glavni tekmec za zmago na etapi Ganna (64 zob), ob prihodu v cilj pa so prireditelji sporočili, da je bila Pogačarjeva maksimalna dosežena hitrost kar 60,9 kilometra na uro.

Zdaj bo zanimivo videti, kakšen bo odziv rožnate majice dan po fantastičnem kronometru. Gledalci od Pogija ne pričakujejo nič drugega kot spektakel, pripravljenost na hribovitih in ravninskih etapah je izvrstna, enako velja za kronometer. Zdaj bo skupaj s konkurenti prvič na uvodni tritedenski dirki sezone zavil v gore. 

Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A
Vrhunci dirke po Italiji ob 18.30 na Kanalu A FOTO: Kanal A
  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
11. 05. 2024 12.14
+1
Fillipo mangia besteque....
Iqos
11. 05. 2024 11.51
-7
Se bojim, da bo čas enkrat pokazal svoje. Po tanki liniji...
blef
11. 05. 2024 11.34
+0
Tak Pogi pomalca tudi Rogliča.