Kolesarstvo

Lefeverejeva teorija zarote: Roglič plačal, da je lahko odšel

Ljubljana, 09. 03. 2024 10.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Patrick Lefevere velja za enega najbolj uspešnih, a tudi najbolj razvpitih mož v kolesarski karavani. Direktor ekipe Soudal–Quick Step je pred kratkim v medijih napadel svojega varovanca Juliana Alaphilippa, sedaj pa je razburil z izjavo, da je Primož Roglič moral sam plačati za odhod iz Jumbo-Visme.

Koliko so pri Bori odšteli za Primoža Rogliča, ni znano.
Koliko so pri Bori odšteli za Primoža Rogliča, ni znano. FOTO: AP

Odhod Primoža Rogliča iz Jumbo-Visme v Boro-hansgrohe je bil najbolj odmeven prestop v kolesarski karavani pred aktualno sezono. Ker je imel Kisovčan z Nizozemci sklenjen dogovor do 2025, je jasno, da so morali pri Bori odkupiti njegovo pogodbo oziroma zanj plačati odškodnino. 

Koliko je znašala, ni povsem jasno. Bojda naj bi imel prste vmes tudi Red Bull, ki se je nekaj tednov kasneje pridružil lastniški strukturi nemške zasedbe. 

Kakorkoli, Patrick Lefevere je prepričan, da je moral del odškodnine za svoj prestop plačati kar Roglič sam. "Gre za res čudno zgodbo. Primož je Jumbo-Vismi plačal, da je lahko odšel. Poznam tudi znesek. Čez nekaj časa je nato Cian (Uijtdebroeks) zapustil Boro-hansgrohe, a je imel dogovor in mu ni bilo dovoljeno oditi. Naenkrat pa je bilo dovoljeno," je v podkastu Stamcafe Koers povedal razvpiti Lefevere. 

Lefevere je pred kratkim javno okrcal tudi nekdanjega svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa.
Lefevere je pred kratkim javno okrcal tudi nekdanjega svetovnega prvaka Juliana Alaphilippa. FOTO: AP

69-letni Belgijec je nato dodal še, da gre v kolesarskem svetu vedno le za denar. Iz Bore-hansgrohe se na njegovo izjavo še niso odzvali in glede na Lefeverejev "sloves" tega niti ne gre pričakovati. 

Spomnimo, da prvi mož Soudal–Quick Stepa naslovnice medijev redno polni s svojimi izjavami. Letos je med drugim že razburkal javnost z izjavo, da sta za zaton Juliana Alaphilippa kriva predvsem alkohol in njegova partnerka Marion Rousse. "Preveč zabav in preveč alkohola ... Sploh z Marion," je konec februarja o razlogih za slabše predstave svojega varovanca povedal Lefevere, za kar se je kasneje sicer javno opravičil, a po okusu mnogih prepozno. 

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

G. Papež
10. 03. 2024 09.38
+1
Vsak pameten bi dal 2 mil., če to pomeni, da jih boš potem dobil v dveh sezonah 12.
Broj1 TNT
09. 03. 2024 13.20
+4
če je predčasno prekinil pogodbo je treba plačat odškodnino in glede na stanje v vismi je čist mogoče da je raje sam plačal sam da je lahko šel !
Podlesničar
09. 03. 2024 13.08
+1
V nogometu klubi plačujejo astronomske zneske za prestop... v kolesarstvu mora pa kolesar sam plačat, da lahko zamenja ekipo, svašta.
Trembalajek
09. 03. 2024 12.05
+6
Res nezaslišano, da "je Roglič Jumbo - Vismi plačal, da je lahko odšel". Po Lefeverjevo bi naj klub plačaj njemu, ker je odšel pred potekom pogodbe ali kaj? Pa tudi, če je plačal iz svojega žepa, bo kmalu dobil povrnjeno.
odlekiran
09. 03. 2024 11.59
+14
Kakršen že je, vse tole je pa zelo verjetno. Alkohol in Lipetovi letošnji rezultati lepo sovpadajo, Primoža so pa tudi vsa leta lepo nategovali s finalom na Vuelti pa je šla kapljica čez rob. Karakter kot je, mu ni bil pomembnejši denar zato jih je skeširal. Vsaj delno. Bora je dodala Ciana in tako prišla do Primoža praktično zastonj. Srčno upam, da bo tole enkrat Lorina kolesarska uspešnica.
Borec21
09. 03. 2024 11.31
-5
Naj se briga zase in svoj hitri korak in pusti roglo
Booooooooooring
09. 03. 2024 11.14
-4
ta je pa tako nehvaležen, da mora rogliča po vsem kar je naredil še popljuvat! da ga ni sram!