Kolesarstvo

'Sezona 2023 najboljša? 2024 je lahko še boljša!'

Škofja Loka, 08. 12. 2023 16.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
1

Luka Mezgec (Jayco AlUla) ni le najizkušenejši slovenski posameznik na ravni kolesarske svetovne serije, ampak tudi novopečeni hotelir. Nekaj, kar bo morda postalo njegova redna služba, ko sklene uspešno športno pot.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Sezona 2023 najboljša? 2024 je lahko še boljša!'
    02:16
    Iz 24UR: 'Sezona 2023 najboljša? 2024 je lahko še boljša!'
  • Luka Mezgec, o Jayco AlUli, novih članih ekipe, sezoni 2024
    07:54
    Luka Mezgec, o Jayco AlUli, novih članih ekipe, sezoni 2024

 

35-letni Luka Mezgec je v kolesarski karavani nekdo, ki je vsak dan dobro razpoložen, tisti, ki spodbuja klubske kolege pri Jayco AlUli, ko se jim dan ne odvija, kot bi si želeli. V novo tekmovalno leto je že zakorakal, po testiranjih v Torinu pa se že jutri odpravlja na intenzivne priprave v Španijo. "Jaz po končanem tekmovalnem letu naredim premor, zato je začetek priprav zame nekoliko bolj zahteven. A potem hitro ujamem priključek," je ob našem obisku v Škofji Loki razlagal Kranjčan.

S prihodom nekaterih novincev, kot sta sprinterski as Caleb Ewan in Luke Plapp, bodo v ekipi tudi rezultatske cilje postavili nekoliko višje. "Vse to je samo dobro za našo ekipo. Vsekakor se obeta boj za mesto v ekipi za Tour, Dylan Groenewegen je bil doslej prvi sprinterski zvezdnik, zdaj se mu je pridružil še Caleb. Pomembno je, da je ekipa zelo zdravo naravnana. Ne gledamo na potne liste, oz. če želite, od kod kdo prihaja, ampak na rezultate, odnose. Se že veselim nove sezone," dodaja športnik, ki se lahko pohvali z etapno zmago na dirki po Italiji (2014).

Luka Mezgec je zadnji dan v Sloveniji izkoristil za trening v okolici Škofje Loke.
Luka Mezgec je zadnji dan v Sloveniji izkoristil za trening v okolici Škofje Loke. FOTO: 24ur.com

Hotel kot naložba za prihodnost

Mezgec računa, da bo pripravljen za dirkanje na najvišji ravni še nekaj let, če se ponudi priložnost, bo sposoben celo zmagati katero od etap, vsaj za zdaj pa se zdi, da je prihodnost povezana s hotelirstvom. "Še pred dvema letoma nisem razmišljal v tej smeri, ko so mi poslovni partnerji predstavili idejo, pa sem bil takoj za. Moja želja je vsekakor, da bi hotel povsem približali kolesarstvu, kolesarjem, rekreativnim in profesionalnim, saj Škofja Loka z okolico ponuja nič koliko možnosti za vrhunski trening po dobrih in neprometnih cestah," je še dodal novopečeni hotelir.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

osiveli_ritmični_gimnastik
08. 12. 2023 19.25
-6
in kakšen je njegov največji dosežek?