KOLESARSTVO

Mezgec Tratniku: Bahrajnci nam gredo najbolj 'na živce'

Pariz, 26.07.2022, 6:00 | Posodobljeno pred dvema urama

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Bil je konec 109. dirke vseh dirk, napetost je izginila, mojstrom vrtenja pedal se je vrnil nasmeh na obraz. Osredotočenost na dirkanje je zamenjalo sproščeno vzdušje, zbijanje šal, prijateljski stiski rok. Dobro razpoloženje sta z nami delila tudi Jan Tratnik (Bahrain Victorious) in Luka Mezgec (BikeExchange-Jayco).

Rezultatsko je bil lahko z dirko po Franciji bolj zadovoljen Luka Mezgec. Njegova ekipa je na Tour prišla s ciljem, da prvi sprinter Dylan Groenewegen dobi vsaj eno etapo. To mu je uspelo na tretji dan dirkanja, pri čemer je pomembno vlogo kot pomočnik odigral tudi naš kolesar. 

Ekipa Bahrain Victoriousa je na drugi strani ostala brez rezultatskih uspehov, a Jan Tratnik je predvsem proti koncu pokazal, da ima zelo dobre noge. Na zadnjem kronometru je imel deseti najboljši čas, dan kasneje je dolgo bežal pred glavnino na Elizejskih poljanah. Kot je dejal, mu je do odmevnejšega rezultata zmanjkal predvsem kanček sreče.

V sproščenem intervjuju tik po koncu 21. etape, v katerem sta se večkrat pošalila na račun drug drugega, pa sta pokazala, kako imenitno vzdušje vlada med našimi reprezentanti. 

Namizna aplikacija Internet Explorer odhaja v pokoj

Zagotovite si nemoten vstop v svet aktualnih novic in jo nadomestite z najnovejšo verzijo Chromea, Firefoxa, Safarija ali Microsoft Edgea.