Kolesarstvo

Mohorič: Nihče od naju s Tadejem ne bo dirkal s figo v žepu

Trento, 11. 09. 2021 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenska članska kolesarska reprezentanca se pripravlja na vrhunec evropskega prvenstva v italijanskem Trentu, kjer bo v nedeljo na vrsti cestna preizkušnja. Slabih 180 km dolga trasa tudi slovenski izbrani vrsti ponuja dovolj priložnosti za napad, v prvi vrsti pa bosta v igri za visoko uvrstitev Tadej Pogačar in Matej Mohorič v vlogi vodij.

Predvsem 26-letni Matej Mohorič je v Trento prispel v boljši formi, potem ko je sijajno dirkal po Beneluksu in na Poljskem. V obeh primerih je osvojil skupno drugo mesto. Tudi tokrat bi lahko bil glede na traso v ospredju.

"Na treningu smo si pogledali zaključni krog. Ne deluje preveč zahteven, tudi cesta je relativno široka, tudi brez nekih zoženj in ostalih tehničnih ovir. Težko se bo znebiti hitrejših kolesarjev in tudi v zadnjem krogu bo, četudi napademo, težko ohraniti prednost do cilja. Mi moramo to poskusiti, saj bomo sicer težko premagali tiste hitrejše v zaključnem sprintu. S Tadejem bova skušala dati vse od sebe," je dejal kolesar iz Podblice.

V karieri je slavil naslov svetovnega prvaka v mlajših selekcijah, trase, kot bo nedeljska, pa mu ustrezajo, dodaja pred vrhuncem letošnjega EP.

Tudi Tadej Pogačar se nadeja boljše forme kot na četrtkovem kronometru, na katerem je osvojil 12. mesto. "Ni najlepši rezultat, ni pa slabo. Bi se bolj sekiral, če bi imel zelo dober dan in bi tako končal. Sem zadovoljen, danes sem naredil dober trening za nedeljo. Mislim, da bodo noge vsaj malo boljše, približno tiste prave. Ciljam visoko, tako kot vedno, potem pa bomo videli," je dodal zmagovalec Toura in bronast s cestne dirke na olimpijskih igrah v Tokiu.

Tadej Pogačar
Tadej Pogačar FOTO: AP

Zaveda se visokih pričakovanj javnosti na dirkah, na katerih se pojavi. "Tudi sam pričakujem dosti od sebe. Nikoli pa ne moreš točno pričakovati, kaj se bo zgodilo. Lahko imaš okvirne cilje, ki jim skušaš slediti, dati vse od sebe. Točno to bom dal, kot vedno. Imamo zelo dobro ekipo, tako da lahko ciljamo visoko."

Poleg Mohoriča in Pogačarja bodo na cestni dirki, ki se bo začela v nedeljo ob 12.45, nastopili še Domen Novak, David Per in Žiga Jerman.

"Je taka trasa, da bo delo ekipe pomembno. Nas pet je kar solidno dobrih, smo dobra ekipa. Kaj več od tega ne bomo potrebovali, saj je na koncu krožna dirka, največje nacije pa bodo skušale nadzorovati dirko. Mi bomo skušali improvizirati, igrati na karto, da nismo ravno favoriti kot nacija, in presenetiti z napadi iz ozadja. Imamo dva kolesarja iz top 10, Mohorič prihaja v zares dobri formi iz Belgije," je prepričan Pogačar.

Mohorič se z mlajšim reprezentančnim kolegom strinja. "Zakaj nas je samo pet, je druga tema. Težko se je iz bazena kolesarjev, ki ga imamo, primerjati z največjimi kolesarskimi nacijami. Imamo tri med deset na lestvici, med 100 pa jih nimamo 18, tako kot nekatere druge, ki so najbolj številčne. Vseh pet, ki nas je na startu, je srčnih. Vseh pet je motiviranih in dali bomo vse od sebe. Če bomo držali skupaj, lahko dosežemo v redu rezultat. Veselim se že dirke," je dejal letos zmagovalec štirih preizkušenj na najvišji ravni.

Matej Mohorič
Matej Mohorič FOTO: AP

Taktično bo imela Slovenija dva dovršena kolesarja, kakšno bo razmerje med njima, pa bo določil potek dirke same.

"To bova videla v nedeljo. Zagotovo bova zaščitena kolesarja v naši ekipi. Ostali trije se bodo potrudili, da bova čim bolj spočita. Potem bova midva govorila med sabo. Sva dobra prijatelja, nihče ne bo dirkal s figo v žepu in odločila se bova, kako pristopiti do zadnje pol ure, ure dirkanja. Najverjetnejši scenarij je ta, da bo tisti, ki bo v boljšem položaju, sledil napadu v klanec, drugi pa bo iz druge vrste branil hrbet prvega in s tem bova oba pridobila ter morda oba dosegla dober rezultat," je zaključil Mohorič.

Kako bo dirko odpeljal Pogačar, ni jasno. V Plouayju na veliki nagradi Bretanje ni mogel slediti najboljšim, tudi kronometer pa mu ni uspel najbolje. Zato ni izključen scenarij, da bo na koncu pomagal Mohoriču do čim boljšega izida, če sam ne bo pri močeh. Nekaj ciljev v sezoni je namreč še pred njim, vključno z nastopom na SP v Flandriji ter na italijanskih klasikah ob koncu sezone.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

NoExit
25. 09. 2021 09.53
Kako lahko ima MVA 1k vec tock kot Roglic 🤔
petka5
12. 09. 2021 17.41
Mateju sem danes privoščila zmago... žalostna,da je ostal v ozadju... je pa zmagal ta Colbrelli, ki mi gre pa blazno na živce - ni mi všeč, tak potuhnjen zahrbten se mi zdi in egoističen. matej je tudi naiven - vedno njega hvali, on pa nima nobenega problema zariti nož v hrbet vsem, tudi Mateju... to Mateju malo štejem v minus. Ajde daj se malo zbrihtaj, zagovarjaš ga vedno, ta egoist pa čeprav ti je klubski kolega, tale tip ni noben team player in kolegialen, vidi samo sebe preko vseh za vsako ceno. To je pokazal zadnjič na dirki po Bretaniji in še kdaj. Škoda, da ni zmagal Remco danes, če že Matej ni bil v ospredju.
uporabnica1
12. 09. 2021 17.57
eh Matej ga ne hvali kaj dosti, je Sonnya zadnjič poslal v tri krasne na predzadnji etapi Benelux Toura. Je bil kar jezen nanj. No, javno ga pa pač ne sme skritizirat. Danes pa je pomagal Tadeju, taktika da ni šel naprej, ker je bil že Pogi spredaj. Dirka pa le trening za SP. Vsaj tako je povedal po cilju
petka5
12. 09. 2021 18.07
edin takrat ja - na cesti... samo ostalo pa je potem skoz po dirki govoril, kako se je vse super izteklo itd... dejmo povedat pošteno Italijan je egoist... in resnici na ljubo, če ga ne bi Tom v zadnji etapi povlekel, bi Matej dobil etapo in končno zmago... sem navijala za to in žal je spet imel makaronar srečo in ne Matej. Glede naših pa sem mislila,da se bo bolj dalo Mateju prednost glede na letošnjo formo - in glede na to,da je pustil prosto mesto ostalim na OI, pa sem pričakovala, da bo zato na EP in SP dobil pa on več priložnosti in vidnejše mesto napram ostalim.
uporabnica1
12. 09. 2021 18.38
+1
Matej tega ne sme povedat javno. Tudi Primož in Tadej bi lahko spljuvala svojo ekipo, ko ne opravlja svoje delo korektno. Naši so precej pošteni in kulturni in si tega ne bodo privoščii. Če bi javno kritiziral bi lahko letel ven iz ekipe. Tako je to v prof športu. Matej je EP dobil v program šele po Touru, po dirki po Poljski, prej je samo SP omenjal. Tudi danes je to vzel samo kot ogrevanje
StAnalitik
11. 09. 2021 20.11
+0
Matej,vedno s te imel za pametnega pubeca.Ampak s takšno izjavo,glede fig v žepu si me pa malo presenetil.Naiven si izpadel.Zakaj so vam premetali sobe na touru žandarji? Za braz veze? Ker je moral nekdo podati prijavo o sumu zlorabe nedovoljenih poživil.Poglej si Lancevo oddajo THE MOVE.Še pohvalil je tvojo gesto in kako lepo ga oponašaš.
uporabnica1
11. 09. 2021 20.31
+2
pa dej ne bluzi no. Matej sploh ni oponašal Lanca. To o Lancu so začeli nakladati francoski hejterji. Ko je nekaj podobnega naredil Lance je bil Matej star komaj 4 leta. Kako naj bi vedel za to? Je vse razložil glede tega kaj je s tem hotel povedati. Verjemi, da je on zadnji clovek na svetu ki bi ga oponašal tudi ne bi bilo nobene logike da bi ga
uporabnica1
11. 09. 2021 21.07
sicer pa ne razumem kaj ima to veze z izrazom figo v žepu? ne vem če si sploh skapiral kaj je s tem povedal haha
belaroza
11. 09. 2021 17.05
+11
Najboljši naš kolesar je še vedno Roglič!
uporabnica1
11. 09. 2021 17.48
-7
evanderkane
11. 09. 2021 14.17
+7
Moha, vem, da nas ti ne boš razočaral. Za Pogija pa....
mahar123
11. 09. 2021 14.51
-1
Ah... Pogi je že tolk dosegu da je za kakšne kavckarje že 2 mesto neuspeh
uporabnica1
11. 09. 2021 14.58
-1
Pogi je svoj glavni cilj sezone ze uresnicil, zdaj lahko samo še uživa :)
uporabnica1
11. 09. 2021 13.29
+10
Bolj kot ne se bosta mogla znajti sama. Matej je v boljši formi tako, da ne bo presenečenje če bo na koncu boljši od Tadeja. Upam, da se Pogi sestavi za Lombardijo, na SP mu kronometer in cestna dirka ne ustrezata. Srečno fantje!