Kolesarstvo

Na dirki po Sloveniji poleg Pogačarja tudi Jan Tratnik in Domen Novak

Ljubljana, 08. 06. 2022 14.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na 28. izvedbi kolesarske dirke po Sloveniji, ki se bo začela prihodnjo sredo, bodo sodelovali tudi vrhunski slovenski kolesarji na čelu s Tadejem Pogačarjem. V rdečem dresu ekipe Bahrain-Victoriousa pa bosta poleg Mateja Mohoriča nastopila še povratnik po poškodbi Jan Tratnik in Domen Novak, so sporočili organizatorji dirke.

Slavje Pogačarja po zmagi na drugi etapi Dirke po Sloveniji
Slavje Pogačarja po zmagi na drugi etapi Dirke po Sloveniji FOTO: Mario Stiehl

Letošnja dirka bo imela pet etap. Start bo v sredo, 15. junija, v Novi Gorici, cilj pa že tradicionalno v Novem mestu, v nedeljo, 19. junija. Kolesarji se bodo za zeleno majico borili skozi kar 39 destinacij. Skupaj bodo v petih dneh prevozili 823 kilometrov.

Najbolj zveneče ime med udeleženci slovenskega kroga bo lanski zmagovalec dirke po Sloveniji in trenutno najboljši kolesar sveta na lestvici Mednarodne kolesarske zveze (Uci), dvakratni zmagovalec dirke po Franciji Tadej Pogačar.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Družbo mu bosta delala tudi Matej Mohorič, ki zaseda šesto mesto na Ucijevi lestvici, in najboljši slovenski sprinter Luka Mezgec v dresu BikeExchange-Jayca. V dresu UAE Team Emirates bo bržčas nastopil tudi Jan Polanc, na startu pa bodo poleg selekcije slovenskih kolesarjev še tri ekipe s sončne strani Alp, in sicer Adria Mobil, Ljubljana Gusto Santic in kolesarska ekipa Kranja.

Dirko po Sloveniji bo izpustil olimpijski prvak v vožnji na čas Primož Roglič. Trikratni zmagovalec dirke po Španiji trenutno nastopa na svoji zadnji pripravljalni preizkušnji pred dirko po Franciji, kriteriju Dauphine.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.