Kolesarstvo

Nekdanji kolesar aretiran, ker naj bi ubil ženo

Adelaide, 31. 12. 2023 10.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Avstralski mediji poročajo, da so tamkajšnje oblasti aretirale nekdanjega profesionalnega kolesarja Rohana Dennisa, ker naj bil z nevarno vožnjo povzročil smrt svoje žene Melisse Dennis (nekdanja Hoskins).

Prvi je o incidentu poročal ABC (Australian Broadcasting Corporation), pri katerm so zapisali, da so bile lokalne reševalne službe v soboto nekaj po 20. uri poklicane v predmestje Medindie v Adelaidi, saj naj bi voznik zbil žensko. Izkazalo se je, da je žrtev nesreče nekdanja profesionalna kolesarka Melissa Dennis, ki je utrpela hude poškodbe in je bila prepeljana na zdravljenje v bolnišnico Royal Adelaide Hospital, vendar je ponoči zaradi posledic trka umrla.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Kasneje se je izkazalo, da je lastno ženo z avtomobilom zbil sveže upokojeni profesionalni kolesar Rohan Dennis, do nedavnega član nizozemske Jumbo Visme. Avstralski mediji poročajo, da je bil dvakratni svetovni prvak v kolesarjenju na čas kmalu po incidentu aretiran in obtožen povzročitve smrti z nevarno vožnjo, vožnje brez potrebne previdnosti in ogrožanja življenja. Po krajšem pridržanju pa je bil ob plačilu varščine izpuščen na prostost, kjer bo dočakal sojenje, ki se bo začelo 13. marca prihodnje leto.

Rohan Dennis
Rohan Dennis FOTO: AP

Melissa Dennis, ki se je pred poroko pisala Hoskins, je bila stara 32 let in je bila mati dveh otrok. Z Dennisom sta se poročila leta 2018. Hoskinsova je bila tudi sama zelo uspešna profesionalna kolesarka, ki je osvajala naslove in dirke tako na cesti kot tudi na stezi. Kot mlada kolesarka je prejela kolesarsko štipendijo Avstralskega inštituta za šport, leta 2015 pa je z avstralsko žensko zasledovalno ekipo postala tudi svetovna prvakinja. Hoskinsova je tekmovala tudi na olimpijskih igrah v Londonu in Riu.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.