Kolesarstvo

Roglič bo nastopil na enodnevnih klasikah, Van Aert bo izpustil Giro

Berlin, 11. 04. 2024 16.30 | Posodobljeno pred 20 dnevi

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Primož Roglič se je po hudem padcu na dirki po Baskiji že vrnil v trenažni proces. Slovenski kolesarski zvezdnik tako že načrtuje nastop na enodnevnih klasikah v Belgiji, čeprav njegova pripravljenost, kot pravi šef ekipe Ralph Denk, še ni na najvišji ravni.

Primož Roglič
Primož Roglič FOTO: itzulia.eus

Omenjeni padec je nekoliko spremenil potek priprav na zanj osrednjo dirko sezone, Tour de France. Po predčasnem koncu dirke po Baskiji si bo morda moral poiskati dodatne tekmovalne izzive, a vodja ekipe Bora-Hansgrohe Ralph Denk vztraja pri začrtani poti.

"Valonska puščica in dirka Liege–Bastogne–Liege ostajata v programu, čeprav se zavedamo, da Primož morda še ne bo stoodstotno pripravljen za obe preizkušnji," je za britanski Guardian dejal Denk.

Ob tem je še dodal, da nekateri kolesarji ne potrebujejo nobenih dodatnih dirk, da se dobro pripravijo, pri čemer je posebej izpostavil Mathieuja van der Poela.

Denk je še povedal, da je navkljub Rogličevemu padcu dirka po Baskiji dala nekaj pozitivnih odgovorov. K temu je pripomogla predvsem Rogličeva zmaga v kronometru prvi dan dirke, saj so s tem v ekipi dobili potrditev, da so spremembe opreme šle v pravo smer, ter da je imel Roglič na voljo zelo hitro kolo.

Valonska puščica in dirka Liege–Bastogne–Liege bosta sicer na sporedu 17. oziroma 21. aprila.

Wout Van Aert
Wout Van Aert FOTO: 24ur.com

Dva tedna po hudem padcu na dirki skozi Flandrijo je belgijski kolesarski as Wout van Aert sporočil, da ne bo nastopil na letošnji dirki po Italiji. Belgijec si je pri padcu polomil nekaj reber, prsnico in ključnico. "Srečen sem, da vam lahko sporočim, da bo vseh teh hudih poškodbah dobro okrevam. Ampak rebra so še vedno dejavnik, ki me močno ovira in omejuje. Trenutno še ne morem trenirati, zato sem se odločil, da na Giru d'Italia ne bom nastopil. Razočaran sem, da bom zamudil tudi drugi veliki cilj v sezoni. A zdravje ima prednost," je na družbenih omrežjih zapisal kolesar.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Podlesničar
11. 04. 2024 19.36
-4
Rogla bi moral nastopat samo na enodnevnih dirkah, kjer preverjeno pozna traso... Če ga spustiš po kakšni novi cesti, se ponavad ne konča dobro.
M_teoretik
11. 04. 2024 17.08
+2
Letos na Touru bomo imel že 2 Slovenca , ki sta zmagala na dirki po Franciji!?
petka5
11. 04. 2024 16.56
+4
Srečno in varno Primož 🍀💚💪🙏🙏🙏
FIRBCA
11. 04. 2024 16.56
+3
Cimprej okrevanje pa na nove zmage saj to je pravilna Slovenska trma tako je v sportu treba, ne pa da se sam jamranje.
flojdi
11. 04. 2024 16.44
-4
.gruntam. .hokejisti so zabezecani" in podlozeni od zob do x.tudi tisti pretepaski ragbijevci so neprepoznavni pod slemi in oklepi../zakaj so kolesarji goli??..?a ma kej zravn kak upor" zraka..al sam gnar ...
XVXC
11. 04. 2024 15.26
+12
Rogla CAR , hribovja vladar.
XVXC
11. 04. 2024 15.25
+16
Kolesarstvo je postalo gladiatorstvo 21 stoletja. Padci. Poškodbe mladih fantov. Borci vročega betona in asfalta. Kako ste eni omejeni. Jaz vedno navijam za Roglo in Pogačarja, pa ne bi nikoli nič slabega želel Vingegordu, Remcu, can aertu, itn...vsem kapo dol !!!
Podlesničar
11. 04. 2024 19.35
-3
Nisi zadel šestice? Jbg, drugič več sreče... 🥳